21-годишният К.Д. ще търпи наказание от 3 години лишаване от

...
21-годишният К.Д. ще търпи наказание от 3 години лишаване от
Коментари Харесай

Младеж получи 3 години затвор за кражба на над 11 000 лева

 21-годишният К.Д. ще търпи наказване от 3 години отнемане от независимост при първичен непоколебим режим, наложена му е и санкция в размер на 2000 лв., оповестиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура Варна. Той няма да има право да заема служба, обвързвана с материална отговорност, за интервал от 5 години.

Мъжът е бил предаден на съд от Районна прокуратура - Разград за това, че в изискванията на рисков рецидив, в качеството си на длъжностно лице, обслужващо бензиностанция и газстанция, присвоил непознати пари в размер на 11 579,13 лв. – закононарушение по член 202, алинея 2, т. 2 по отношение на член 201 от Наказателен кодекс. Освен това бил притеглен към наказателна отговорност за държане на високорискови наркотични субстанции без съответно позволение.

К.Д. е признал всички обстоятелства и условия в обвинителния акт и декларирал, че желае делото против него да се гледа при изискванията на кратко правосъдно разследване за приемане на наказване, понижено с една трета.

На 25 май 2020 година К.Д. се явил на работното си място - бензиностанция и газстанция в Разград, за нощна промяна. Той имал достъп до оборотите на комерсиалния обект и отговарял за оперирането и съхранението на парите, защото през нощта промените се давали единствено от един човек.

Подсъдимият изпитвал финансови усложнения, дължал пари и не можел да ги върне в период и решил да си обезпечи средства, като вземе парите от касата на работното си място. Около 2 часа след среднощ К.Д. отворил дребен сейф, в който се съхранявали оборотните пари, извадил ги оттова и ги скрил в себе си. На сутринта издал промяната на сътрудник и напуснал обекта без желание да се връща.

В идващите дни мъжът се разпореждал с присвоената сума - върнал заеми към познати, купил автомобил, мобилен телефон, портативен компютър, наркотични субстанции и алкохол. След това се укрил в гориста околност край Разград, като възнамерявал да остане там за известно време.

На 6 юни 2020 година К.Д. бил арестуван от органите на реда. Намерени били всички закупени движимости, 3,43 грама марихуана, 0,61 грама хашиш и сумата от 875 лв..

Присъдата на Разградския областен съд предстои на обжалване пред Окръжния съд в града.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР