21-годишната Теа Шаркова, дъщеря на командоса Емил Шарков, който бе

...
21-годишната Теа Шаркова, дъщеря на командоса Емил Шарков, който бе
Коментари Харесай

Животът е прекрасен: Триумф за дъщерята на убития командос Ш...

21-годишната Теа Шаркова, щерка на командоса Емил Шарков, който бе погубен по време на работа през 2014 година, стана актриса, написа " България през днешния ден ".

Красивото момиче учи трета година в сценичен лицей " Любен Гройс " в класа на Малин Кръстев и преди ден сложи първата си режисура на огромна сцена в Народния спектакъл по текстове на Уилям Шекспир - " Шум и бяс ". Играта на Теа бе следена от гордата й майка Милена Шаркова, която не стопира да поддържа щерка си в многопластовото и комплицирано начинание да е актриса. Гости на представлението бяха още столичния кмет Фандъкова, Цветана Манева и Христо Мутафчиев. Спектакълът ще се играе още един път на 28 юни на огромна сцена. В нея Теа има цели три функции - на Жулиета, Носльото и Видение.

" Още в 12-и клас ми сподели, че желае да учи актьорско майсторство, очевидно от много от дълго време го е имала като концепция в главата си. Не сме спорили, поддържах я незабавно. Вече три постановки има, актьорският състав е с целия клас на Малин Кръстев. Постановката " Шум и бяс " бе показана за пръв път на толкоз огромна сцена на Народния спектакъл, където Теа играе три функции. Беше обезпокоена преди представлението, тъй като нямаха време за подготовки, целият ден е бил отдаден на техническата част на спектакъла. Това й беше единственото терзание. Теа е обрана откъм страсти и не ги демонстрира доста, само че сигурно е имала театрална тресчица. Това, което демонстрираха на сцената, беше съвършена игра ", разяснява Милена Шаркова, която признава че е била мощно разчувствана да види детето си на най-емблематичната сцена у нас.

Освен в него Теа взе участие и в постановката " Белградска трилогия " под режисурата на Герасим Георгиев-Геро в Малък градски спектакъл " Зад канала ", където влиза в ролята на Мара. В това зрелище гордата й майка още не я е гледала, само че дава обещание да го направи напълно скоро.

Теа взема решение да се занимава с спектакъл още като ученичка, за което получава безрезервната поддръжка на майка си. Започва с дребни функции, само че значителното е, че има опцията да е на една сцена с актьори като Алекс Сърчаджиева, Марта Вачкова, Калин Сърменов и други Това се случва в постановката " За какво ви е Дон Кихот " в Сатиричния спектакъл преди 2 година, където Теа е с доста дребна роля, само че съумява да се учи от първа ръка от най-хубавите в седмото изкуство.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР