2023 г. бележи голямото завръщане на любимото състезание за планинско бягане

...
2023 г. бележи голямото завръщане на любимото
състезание за планинско бягане
Коментари Харесай

„Байк и рън за Чепън” 2023 се завръща в оригиналния си пролетен формат

2023 година бележи огромното завръщане на любимото състезание за планинско тичане и колоездене „ Байк и рън за Чепън ” в пролетния сезон. След две следващи есенни издания тази година събитието ще се организира на 29 април в Драгоман. Регистрацията на участници към този момент е отворена онлайн тук. Организатори са магазини „ Стената ” и Община Драгоман.

12-тото издание на конкуренцията остава вярно на задачата си дабъде образец и да поддържа значими публични дела. Под надпис „ Адреналин с кауза 4 ” надпреварата ще сложи нов акцент върху самодейността за съхраняване на вековните дървета на Асоциация на парковете в България и СДП „ Балкани ”, която „ Байк и рън за Чепън ” поддържа към този момент две години. През 2021 година състезанието успя да подари за нея над 4000 лева, събрани като част от стартовите такси на състезателите.


Тази година акцията ще акцентира на възможността за вписване на столетни дървета посредством налагането на специално приложение за смарт телефон (), което ще помогне на българи от всички възрасти бързо и елементарно да картират на терен дървета с вековна история, въвеждайки ги в база данни на обществената платформа за вековните дървета. Отбелязването и популяризирането на вековните дървета като естествени явления и туристически атракции ще спомогне освен за образованието и повишение на природосъобразното съзнание на обществото, само че и за непосредствената защита на тези дървета и самите вековни гори, като резултат от повишения обществен интерес към тях..


„ Байк и рън за Чепън ” към този момент разполага с двуезичен с версия и на британски, с чиято помощ уредниците чакат в конкуренцията да се включат практикуващи планинско тичане и колоездене, за които българският език не е роден.


Желаещите да станат част от поредното приключение, наречено „ Байк и рън за Чепън ”, могат да избират сред дистанции и трасета за всяко равнище на подготовка - с колело и бягайки. Състезанието е отворено както за дилетанти, по този начин и за експерти, които могат да прегледат дисциплините  тук. Традиционно една от най-веселите и шумни елементи от събитието е детското съревнование „ Мини Байк и рън за Чепън ”, събиращо всяка година от ден на ден дребни герои, надъхани за постижения и страхотни награди.


Партньори на 12-тия „ Байк и рън за Чепън ” са Karcher Bulgaria, Subaru Bulgaria, Асоциация на парковете в България, СДП „ Балкани ”, Застрахователна компания Parana, E-Kolelo, Valnuts, Backbar, Skullcandy.


Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР