2022-ра донесе сериозен пробив на множество млади състезатели в световния

...
2022-ра донесе сериозен пробив на множество млади състезатели в световния
Коментари Харесай

Виландер за амбициите на Руне да е номер 1 догодина: Вероятно ще остане разочарован

2022-ра донесе сериозен пробив на голям брой млади състезатели в международния тенис хайлайф, като Карлос Алкарас се трансформира в най-младия водач в историята на ранглистата на ATP. В същото време обаче Холгер Руне също отбелязваше сериозен прогрес, въпреки че стоеше малко настрана от прожекторите и в последна сметка приключи годината с купа от Мастърса в Париц, където на финала надделя самия Новак Джокович и по този метод си обезпечи дебют в топ 10 на света. Впечатляващото е, че скандинавецът започва сезона отвън първите 100 и беше заставен до пролетта да се изявява основно на равнище Чаланджър, само че в този момент младокът към този момент е измежду най-големите имена в спорта и изрази упоритости следващата година да заеме челното място в класацията на играчите. Изглежда въпросното изявление на младежа не се е харесало изключително на шведската легенда Матс Виландер, чийто съвет към 11-тата ракета на света е следният:

" Холгер Руне съобщи, че ще бъде номер едно в света през 2023-та и първата ми реакция е да изкажа своето мнение по какъв начин сходни изявления са извънредно рискови и неправилни, тъй като има огромна възможност това да не се случи толкоз бързо и той да остане отчаян. Може би сходни огромни цели го стимулират, само че за него е надалеч по-важно да продължи да работи върху играта си и тогава резултатите неизбежно ще дойдат.

В момента Холгер се поддава прекомерно постоянно на отрицателните страсти и неговият език на тялото издава прекалено много на противниците му, които елементарно могат да усетят по кое време е уязвим. Сигурен съм, че Руне ще откри метод да управлява своите страсти, тъй като към този момент е показвал какъв брой необикновено бързо е кадърен да учи нови неща, а и да не забряваме, че е на едвам 19 години. Очаквам доста от него в най-скоро време, в случай че спре да обръща толкоз внимание на събитията отвън корта и усъвършенства равнището си на коцентрация. Карлос Алкарас е идеалният образец за следване в това отношение - приключи седемкратният първенец от Големия шлем.

Източник: tennisuptodate

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР