2021-ва година е година на изпитания и възможности за социалистите

...
2021-ва година е година на изпитания и възможности за социалистите
Коментари Харесай

Корнелия Нинова и промяната в БСП – мисия възможна

" 2021-ва година е година на тествания и благоприятни условия за социалистите и директно определения от тях ръководител. В сезона на почналите политически борби и при започване на решаващата година на парламентарни и президентски избори, на които би трябвало да бъде комплициран завършек на мафиотско-мутренския модел на властта, лидерката на най-голямата опозиционна партия чества своя рожден ден. В „ на попрището политическо в средата ”, само че и към този момент в зрелия си интервал като водач на партията. От май 2016 година, когато бе определена на поста, Корнелия Нинова извърши поетите пред партията и гласоподавателите обещания и задължения и оставя трайна следа в партията и в българския политически живот. Остро подложена на критика от съперниците извън и вътре в партията. Но пък откровено харесвана и одобрявана за „ една от нас ” от редовите социалисти. Също и от обществените групи, с които Българска социалистическа партия се ангажира като бранител – пенсионерите, младите фамилии, майките на деца с увреждания, животновъдите в Странджа, потърпевшите при бедствието в Мизия, жертвите на COVID-19. Явно е – Нинова е политик и персона, която не оставя хората равнодушни! А това е отзив, достоверно водачество.
Пет години на политически борби.  В рекапитулацията на тези пет години има и насладата от огромни победи, и горчивината от изменничества и загуби. Сред достиженията са успеха в президентските избори, която спря позорната серия от 10 поредни изборни провали с марката „ Станишев ”. Издигнатият по персонална самодейност на Корнелия Нинова за президент ген. Румен Радев се оказа освен сполучлив и признат от хората претендент, само че и нещо доста значимо – сполучлив президент, който не изневери на предизборните си задължения, не се задоволи с удобството на церемониалната роля, която ГЕРБ му оферираше, и се оказа отвън статуквото – като представител на всеобщия българин, на неговото неодобрение против властта, изричащ на глас това, което милиони желаеха да изкрещят: „ Мутри, вън! ”. Затова и през днешния ден Радев има двойно по-висок рейтинг от премиера Борисов и най-високо доверие измежду всички политици. Радост и облекчение за социалистите бе оповестеното на 12 януари в един глас от Радев и Корнелия Нинова: „ Имаме обща цел! Няма война сред нас! Не сме не запомнили, че лявото е нашето политическо семейство! ”. Българска социалистическа партия ще е носителят на Промяната, а президентът може да бъде нейният парламентарен поръчител. В актива на Корнелия са удвояването на броя на депутатите – от 39 на 80 , пробивът и връщането в локалната власт, увеличеното наличие в Европейския парламент – Българска социалистическа партия е измежду дребното социалистически партии в Европа, които подвигат доверието на фона на краха на ПЕС в основни страни като Франция, Германия, Холандия, Австрия, Белгия, Англия, Полша, Унгария, Гърция…
 Корнелия Нинова чества рождения си ден в планината Корнелия Нинова чества рождения си ден в планината
Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова благодари на познати и непознати, които насочиха поздрави към нея във връзка рождения й ден през днешния ден (16-ти я...
Българска социалистическа партия – проевропейска, само че не подчинена на „ началствата ” в Брюксел.  На този декор Българска социалистическа партия сподели, че е съвременна проевропейска партия, а Корнелия Нинова бе призната в европейските институции на високо равнище, полагащо се на предстоящ министър-председател. С директния лидерски избор Българска социалистическа партия също се вписа в положителните практики на модерните европейски партии. Но потвърди и че няма „ началства ” в Брюксел, че умее да отстоява позициите си макар натиска и „ приятелския огън ” от ПЕС, както стана по тематиките за Истанбулската спогодба, за Пакта за миграция – по тези тематики Корнелия Нинова сподели, че договаря с Европа не като зависещ с началници, а като еднакъв с еднакъв. Нещо, което внезапно я отличава от Бойко Борисов и неговата „ банкянска дипломация ” на подчинението и лавирането пред огромните. Българска социалистическа партия, съзнавайки смяната в света от еднополюсен към многополюсен, е за развиване на връзките с Русия и Китай, а срещите на Нинова с посланиците на страните от Европейски Съюз, на Русия, Китай и Съединени американски щати, на балканските страни са постоянни и демонстрират дейна визия за българската външна политика.
Промяната в Българска социалистическа партия – задача допустима.  Важен миг от водачеството на Корнелия Нинова е промяната в партията – мандатност на ръководителя (два периода по 4 години) и на народните представители (до 12 години), децентрализация на бюджета в посока локалните партийни организации, децентрализация на координационната и организационната активност, подмладяване на фрагментите на изборни длъжности, само че без да се лишава опцията опитните дейци на Българска социалистическа партия да вземат участие интензивно със свои хрумвания и оферти в активността на партийните структури. Отделна самодейност, в която Нинова вложи доста старания, бе основаването на Българската свободна телевизия и укрепването на левите издания. БСТВ потвърди своята значимост, когато се оказа единствената медия, директно предаваща всеобщите митинги против мафиотско-мутренския модел на ръководство на ГЕРБ. А през днешния ден левите медии са измежду дребното островчета на свободното слово в страната, заемаща срамното 111-о място по независимост на словото. Цялата промяна в Българска социалистическа партия е осъществена в сложни условия на нечовечен политически, медиен, финансов, административен напън извън, на силово понижаване на партийната дотация (справедливо наречено „ Законът Анти-Нинова ”, поради транспарантната цел на властта да отслаби връщащата позициите си БСП).
„ Визия за България ” – документът на Промяната.  Принос на Корнелия Нинова и екипа й е основаването на „ Визия за България ”, която е първият и единствен към този момент политически документ, който обрисува потребността от промяна не просто на това ръководството на ГЕРБ с друго, а промяна на модела. Разработен от специалистите на Българска социалистическа партия, той получи над 900 допълнения в границите на срещи със социалисти, жители, интелигенцията и научните среди, бе обсъждан с НПО-та, синдикати, с леви, центристки, екологични партии. Няма различен партиен документ в новата история на България, който да е основан в толкоз демократична среда. Корнелия Нинова като политик и водач се очерта като ярка и безапелационна съпротива освен на ГЕРБ, само че и на „ дълбоката страна ” – освен това години преди този момент да бъде волята на над 60% от българите, които поддържаха митинга против погазването на върховенството на закона. Българска социалистическа партия за пръв път от 10 ноември 1989 година насам не догонва събитията, изпреварва ги и задава тяхната тенденция и динамичност.
Българска социалистическа партия, която е остаряла, систематична партия, носеща при предходни управления виновност за неуспеха на прехода (масовата приватизация, плоския налог, компромиса с десни политики), се съобщи като единствената опция на корупцията, ширеща се през днешния ден по високите етажи на властта. „ Кумгейт ”, „ оградагейт ”, „ суджукгейт ” бяха нейни разкрития. Българска социалистическа партия първа реагира и на скандалните записи, и на фотосите с кюлчета злато и пачки с милиони евро в премиерската резиденция. Българска социалистическа партия говореше на всеослушание истината за корупцията, която през днешния ден всички знаят, и за която мнозина гузно мълчаха до неотдавна. Българска социалистическа партия се появи и като ярка съпротива на олигархичния модел на задкулисието – в страната, само че започвайки от личните си редове. Разграничаването на Българска социалистическа партия от корпоративни зависимости и изваждането на ярко на хора със подмолни сделки с властта е сложен и мъчителен, само че нужен за партията развой. Без да се каже тази истина, без да се прочете тази страница, не е допустимо Българска социалистическа партия да излезе пред гласоподавателите и да претендира, че е опция на порочното и изхабено статукво, символизирано от ГЕРБ. Българска социалистическа партия е демократична партия – демонстрира го фактът, че решенията се взимат от групови органи, след деликатни диалози със структурите, до момента в който съперниците на лидерката са „ дежурни ” в телевизионните студия и в печатните медии, с цел да тиражират ежедневно клюки и обиди против нея. Нещо, което е безусловно невероятно в другите парламентарни партии у нас.
И този развой на разграничение, на казване на горчивите истини, на наименуване на нещата с същинските им имена поражда истерична опозиция – от засегнатите (Гергов, Янков, Жаблянов), от абонираните за участие в Народното събрание и партийното управление „ влъхви ” на статуквото (Станишев, Дъбов, Миков, Пирински, Мерджанов и доста други). От тези, които с водената от тях политика доведоха Българска социалистическа партия до положение на непрекъснат губещ, подмениха нейната социалистическа същина със социаллибералния заместител. И несъмнено, от представителите на властта, която губи своите сътрудници на въздействие в най-старата и всеобща партия. Отрицанието и критичността към Корнелия Нинова, предавана от ръководещите и присъдружните им медии, е най-яркото доказателство, че като водач на Българска социалистическа партия тя е действителната опасност за тази власт, за статуквото и за олигархичното задкулисие, с което не се уплаши да поведе война.
 Корнелия Нинова: Голяма коалиция сред Българска социалистическа партия и ГЕРБ е невъзможна Корнелия Нинова: Голяма коалиция сред Българска социалистическа партия и ГЕРБ е невъзможна
" С Румен Радев в персонално качество съм в такива връзки, в каквито съм от първия ден – на взаимно ценене на непознатото мнение. Той...
Последователност в политиката – не голи изречения, а действителни дейности.  Едно от огромните достижения на Нинова е персоналната ангажираност и поредност в политиката. През 2017 година тя отхвърли персоналното предложение да одобри един от трите най-високи поста в страната – този на ръководител на Народното събрание, с всичките произлизащи от това привилегии и екстри. С този акт тя сподели ясно възприятието си за дълг към близо милион гласоподаватели, подкрепили левицата като опция и съпротива на ГЕРБ. Но и попари властовите и финансовите мераци на тези „ социалисти ”, които се надяваха на коалиция с ГЕРБ и топли местенца в държавната администрация и „ аванти ” от публичните поръчки. Доказано е: ГЕРБ има потребност от коалиция с Българска социалистическа партия като авторитетна, предвидима, обичайната, систематична и притежаваща специалисти партия. Но Българска социалистическа партия няма потребност от коалиция с ГЕРБ, с цел да бъде превърната в оправдание и съизвършител на мафиотско-мутренския модел на ръководство на Бойко Борисов. В тази позиция през годините минаха Реформаторският блок, Съюз на демократичните сили, патриотите, АБВ, само че не и Българска социалистическа партия! Да, левицата сподели, че е подготвена да бъде поръчител на национално единодушие в най-трудните първи седмици на пандемията от COVID-19 при въвеждането на изключителното състояние, само че не замълча нито за момент за беззаконието в тази власт, наложи в Народното събрание спазването на демократичните свободи на жителите, защитаваше техните обществени права и придобивки, появи се като бранител на екологичната сигурност на България. Предлагаше политики и работещи обществени решения за излаз от рецесията, както здравната, по този начин и от още по-пагубната социално-икономическа съсипия. А че социалистите имат действителни хрумвания го потвърждава и фактът, че ГЕРБ одобри някои базисни законодателни оферти на Българска социалистическа партия, които преди този момент с години властта неглижираше – за отбрана на българския производител и против спекулата. А Българска социалистическа партия даде и ясна програмна поръчка за бъдещето – фамилно подоходно данъчно облагане, лечебните заведения да престанат да бъдат търговски сдружения, по-нисък Данък добавена стойност за медикаментите, помощ за майките и младите фамилии, помощ за дребните фермери, преизчисление на пенсиите, грижа за хората с увреждания, за промени във водния бранш, за нова екологична политика, за промени в духовната сфера и образованието, за битката с корупцията. Накратко – Българска социалистическа партия има ясна тактика и проект за излаз от рецесията , подбудена от некомпетентното, крадливо и обществено безчувствено ръководство на ГЕРБ.
За пръв път от 130 години – директно определен водач.  Заради характера си, поради тези и доста други достижения, макар огромната и скъпоплатена компроматна акция и офанзивите от недоволни вътре в партията, Корнелия Нинова бе преутвърдена с най-категоричния вероятен резултат от съпартийците си за ръководител на Българска социалистическа партия на директния лидерски избор на 12 септември – 82% доверие от социалистите при над 70% интензивност, пет към едно резултат за Нинова пред класиралия се на второ място Кирил Добрев, неуспех на всички опити директният партиен избор да бъде провален или саботиран. А също по този начин – и голямо доверие към политическата линия на Нинова, показана от делегатите на 50-ия юбилеен конгрес на партията. С това доверие Нинова потегля към решаващата година на своята кариера – да инициира необятен съюз за смяна на модела на мафиотско-мутренската страна за почтени избори и отстояване на свободата и върховенството на закона. Да стане личността, която ще поеме тежката историческа отговорност за изхода от невиждано тежката – обществена, икономическа, духовна, здравна, просветителна, демографска рецесия. Тя може това.
Успех, Корнелия! "
Д-р Теофан Германов
Източник: nbox.bg
 Корнелия Нинова: Каквото и да претърпяваме – би трябвало да съхраним духовността. Тя е еманацията на Родината ни. Честита Коледа! Корнелия Нинова: Каквото и да претърпяваме – би трябвало да съхраним духовността. Тя е еманацията на Родината ни. Честита Коледа!
Лидерът на социалистите се обърна към всички сънародници: " Бих желала да поздравя българите за характера, за силата им. Да им пожелая д...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР