2021 г. беше много показателна година за пазара на недвижими

...
2021 г. беше много показателна година за пазара на недвижими
Коментари Харесай

Високото търсене на недвижими имоти ще се запази и през 2022 г.

2021 година беше доста показателна година за пазара на недвижими парцели, тъй като след всички провокации през последните няколко години, хората все по-ясно осъзнават, че инвестицията в неподвижен парцел си остава най-сигурното влагане за спестяванията.

Високите равнища на инфлация в международен мащаб, новите и по-високи такси за предпазване на парични средства в банките, както и ниските лихвени проценти по ипотечните заеми, са фактори, които обуславят засиления интерес към недвижимите парцели. Дори вложителите в акции, облигации и криптовалута започнаха по-смело да диверсифицират ползите си в парцели.

Затова тази година се следят увеличени - и към момента покачващи се - равнища на търсене на недвижими парцели като дълготрайна инвестиция. В множеството случаи това са или български фамилии, които търсят своя нов дом, или хора, които желаят да вложат спестяванията си във допустимо най-сигурната инвестиция на пазара – парцел с безкомпромисно качество.

И тъкмо там търсенето среща безупречното качество на Артекс. Стремежът към съвършенство е сполучливата формула на Артекс към този момент близо 30 години. Хората имат потребност от тази сигурност – изключително в сложни времена.

Търсенето на недвижими парцели от Артекс в никакъв случай не е спирало, само че се следят забавни трендове измежду клиентите. Много от тях купуват второ или трето жилище, откакто към този момент са се уверили в качеството на строителство. Второто жилище нормално плануват за своите деца или родители, или за инвестиция, с която " избавят " спестяванията си в несигурни стопански времена.

Друга наклонност е интензивният интерес към по-големи жилища, в които може да се обособи и пространство за работа. Това е изцяло естествена нужда, като се има поради какъв брой постоянно се постанова към този момент работа от у дома.

И третата наклонност, която несъмнено си заслужава да се регистрира, са младите българи, които се завръщат от чужбина, тъй като опцията за работа от отдалеченост им дава тази независимост. Артекс имама какво да им предложи, тъй като стандартите му покриват и най-високите им условия, защото те несъмнено са едни от най-взискателните клиенти.

Търсенето на нови парцели най-вероятно ще се резервира, както е през последната година, тъй като не се чака смяна във високите равнища на инфлация и ниските равнища на лихви по заемите. Силно евентуално е намаляването на предлагането на нови здания и ограничението на парцелите, върху които може да се строи, наред с нарасналото търсене да се отразят в повишаване на цените.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР