2020 година беше тежка година, донесла най-голямата здравна криза за

...
2020 година беше тежка година, донесла най-голямата здравна криза за
Коментари Харесай

Как изглеждаше 2020-а: Годината в цифри и пари

2020 година беше тежка година, донесла най-голямата здравна рецесия за света за последния век, както и провокирала най-дълбоката рецесия от финансовата през 2009 година насам. Със сигурност доста събития от нея ще останат в историята, макар че евентуално множеството хора биха желали по-бързо да я не помнят.

Въпреки всички отрицателни резултати от пандемията, определили развиването на 2020 година, има някои числа от последните 12 месеца, които заслужават да им се обърне внимание. Ето и някои от тях:

$25 трилиона - такава сума тържищата по света " изтриха " от капитализацията от края на февруари до края на март през тази година. Иначе казано това беше цялата облага, насъбрана от 2018 година до тази пролет.

$2 трилиона - толкоз отпусна държавното управление на най-голямата стопанска система в света под формата на избавителни ограничения през март.

Минус $37 - това беше историческото дъно, до което стигна цената на американския недопечен нефт West Texas Intermediate в края на април. Суровината за първи път в историята си падна под $0, а причина за това беше рекордния срив на търсенето и големите ресурси, насъбрани от страните. Всъщност фирмите в Съединени американски щати нямаше къде да съхраняват големия размер нефт, с който разполагаха.

€1,9 милиарда - през юни се оказа, че активи на сходна стойност просто " липсват " от салдото на немското сдружение Wirecard. Казусът с него се трансформира в най-големият скандал за годината.

14 години и 2 месеца - толкоз време беше належащо за формалното разкриване на новото интернационално летище в Берлин, откакто това беше отлагано на няколко пъти.

Над 80 000 съкратени работни места - толкоз бяха предстоящите съкращения на чиновници в банковия бранш в Европа. А у нас всяка пета компания чака да понижи личния състав си през 2021 година.

40 милиона тройунции - на толкоз бяха изчислени залежите в новооткритото най-голямо находище на злато в света, намиращо се в мината Сухой Лог в Сибир.

$34,5 милиарда - през ноември дъщерното сдружение на Alibaba - Ant Group, излезе на фондовия пазар и направи най-голямото първично обществено предложение в историята с привличането на 34,5 милиарда $. Но незабавно по-късно търгуването на акциите ѝ беше спряно от регулаторите в Китай.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР