2020 г. беше една от най-тежките за туризма в Гърция.

...
2020 г. беше една от най-тежките за туризма в Гърция.
Коментари Харесай

Covid-19 съсипа гръцкия туризъм. За какво моли браншът?

2020 година беше една от най-тежките за туризма в Гърция. Блокираните пътувания донесоха голям отлив на туристи и невиждани загуби – браншът изгуби над 70% от приходите си в пандемията от Covid-19.

Собствениците на туристически организации в Гърция приканиха държавното управление да създаде незабавна и съответна тактика за туристическия сезон, както и съответни и ясни правила за работа на сектора, съобщи БНР.

" Вече одобряваме резервации в неизясненост по какъв начин ще се работи това лято ", споделят туроператорите. Все още няма изясненост за придвижването на европейските жители и при какви условия туризмът ще се обвърже с подготвяния имунизационен паспорт.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Над 300 хотела в Гърция са оповестени за обмен. Туризмът, най-...

Не се знае и дали работещите в туристическия бранш е наложително да са ваксинирани, дали хотелите би трябвало да одобряват посетители след бърз тест за ковид. " Не можем да се подготвим за сезона, без да познаваме разпоредбите ", безапелационни са от туристическия отрасъл.

Цялата туристическа верига би трябвало да бъде с ограничения, които да лимитират разпространяването на вируса, е позицията хотелиерите в Гърция.

Отваряне на заведенията за хранене и таверните в южната ни съседка се чака през месец май след Великден.

Опозицията упрекна държавното управление на премиера Мицотакис, че няма съответна политика за туристическия бранш. Гръцкият министър председател съобщи, че задачата е тази година гръцкият туризъм да доближи най-малко 50% от равнището на 2019 г.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР