2019 година обследвахме целия участък. Възложихме изготвянето на технологичен проект,

...
2019 година обследвахме целия участък. Възложихме изготвянето на технологичен проект,
Коментари Харесай

Георги Терзийски, председател на АПИ: Ремонтът на "Витиня" ще струва 60 млн. лв.

2019 година обследвахме целия сектор. Възложихме правенето на софтуерен план, който към този момент е утвърден от Института по пътища и мостове. В момента се остойностява - към 60 млн., като Агенцията и Автомагистрали ЕАД имат готовността след средата на септември да стартират действия в избрани сектори по този път от 156 до 208 км на Автомагистрала " Тракия ". Това съобщи в Сутрешния блок на Българска национална телевизия ръководителят на АПИ Георги Терзийски. Той изясни, че ремонтните действия ще стартират през септември, с цел да не се затрудни летният отпускарски трафик. Те ще се правят поетапно, като се стартира с платното в посока Бургас.

На 1 юли завършиха ремонтите на петте виадукта на Автомагистрала " Тракия ". Изцяло обновихме асфалтовата настилка сред секторите, с цел да облекчим летния трафик към южното Черноморие. По същата причина, пуснахме с краткотрайна организация на придвижването и обхода на Поморие, което също облекчи пътуващите по направлението Бургас - Слънчев бряг, сподели още Терзийски.

На Автомагистрала " Хемус " обаче ремонтите по оборудванията след тунел " Витиня ", както и тръбата в посока София във Витиня, ще продължат през целия летен сезон. Неудобно ще е за водачите, само че това са безусловно наложителни поправки, защото има непрекъснати градивни изненади от построяването на оборудването в тунел " Витиня ", изясни ръководителят на АПИ.

Терзийски изясни, че се е наложило препроектиране и обезпечаване на по-сериозни средства за ремонт. В момента сметката е към 40 млн. До края на годината би трябвало да бъде приключен ремонтът на тръбата, както и на секторите след нея - двата виадукта, които също не са ремонтирани от построяването си преди 30 години. Цялостно ремонтът на " Витиня " с двете уреди и тръбата ще възлезе на 60 млн. лв., заключи той.

Независимо от това, че срокът за правата Белокопитово - Буховци е 2021 година, строителите работят интензивно и тези 16 км чакаме да бъдат приключени до края на 2020 година, добави Терзийски.

Усилено се работи и по новите сектори на " Хемус ".

В момента се преглеждат няколко разновидността на идейния план за автомагистрала " Черно море ", след което ще се пристъпи към действане на определения към този момент подобен.

Терзийски изясни, че на 9 км на Автомагистрала " Струма " сега се правят довършителните укрепителни работи, които са почнали още през 2018 година. Довършва се укрепването на откосите, като придвижването е ориентирано в другото платно. До 30 октомври ще завърши това подсилване. Усилено се работи и по укрепването на срутищата на пътя за Рилския манастир.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР