2018 Authored by Consultancy.eu Според нов доклад на Делойт, експлоатацията

...
2018 Authored by Consultancy.eu Според нов доклад на Делойт, експлоатацията
Коментари Харесай

Черноморският офшорeн газ ще добавя милиарди към румънската икономика, според Делойт


2018 Authored by Consultancy.eu

Според нов отчет на Делойт, употребата на природен газ в континенталния шелф на Румъния в Черно море може да докара до 30 000 работни места на локалния пазар на труда.

Докладът, поръчан от Румънската Асоциация на Разработващите в Черно море (RBSTA), има за цел да разпознава въздействието на изследванията върху румънската стопанска система.

От известните с нефтените и газовите си ресурси две полета в Черно море, Doina и Ana, се чака да се добиват 4,85 милиарда куб.м газ и 11,7 млн. барела нефт сред 2020 и 2040 година Сондирането в тези залежи ще стартира преди 2020 година, като добави милиарди към националната стопанска система на Румъния. Очаква се планът да има директно влияние върху държавните доходи посредством данъчни вноски в размер на към $11,9 милиарда

Консултантите от Deloitte работят взаимно с RBSTA, с цел да разяснят в детайли изгодите, които нос сондирането на румънската континентална платформа за националната стопанска система. Консултантската компания употребява модела " Вход-изход ", с цел да проучва въздействието върху стопанската система като цяло. Методологията преглежда потоците от разнообразни променливи за голям брой браншове, с цел да се дефинират коефициентите на влияние на плана във връзка с директното влияние, непрякото влияние и провокираното влияние.

Проектите се правят оценка от Deloitte с кумулирана спомагателна национална продукция от 71,3 милиарда $ за интервала 2018-2040г. От тази сума $10,8 милиарда ще имат директно влияние върху националното произвеждане, $46,1 милиарда ще бъдат генерирани непряко от снабдители и подизпълнители и $14,4 милиарда ще бъдат генерирани от чиновниците и от чиновници на доставчиците. В допълнение, резултатът от въздействието на плановете ще добави почти $99 милиарда щатски $ към националната продукция в областитие в средата и надолу по веригата и в редица други промишлености.

Ползи за държавното ръководство

По отношение на обществените доходи, тези предприятия ще прибавят значително към долната граница на румънската стопанска система през идващите 22 години. Общо 26 милиарда $ налози ще бъдат резултат от развиването на Черно море, в това число 11,9 милиарда $ от директните налози и 10,4 милиарда $ от косвени налози, в това число вноски за обществено обезпечаване и корпоративен налог. Допълнителни 3.7 милиарда $ ще бъдат импортирани посредством разноски за чиновниците на титулярите и доставчиците с акцент върху налозите върху продуктите и обществените придобивки.

" Тези прогнози, че всеки 1 милиард $, вложени в офшорни действия за рандеман на петрол и газ в Румъния, генерира през идващите 23 години произвеждане за 3,0 милиарда $ в румънския Брутният вътрешен продукт. Освен това носи 1,9 милиарда $ за румънската страна директни и индиректни доходи, както и способства за основаването и / или поддържането на приблизително годишен брой от 2,198 работни места в Румъния за целия интервал ", се показва в изследването.

Отвъд националните доходи, офшорните планове ще генерират 30,605 работни места за Румъния. Проектът ще усили годишния брой с 2,200 работни места в румънския частен бранш през целия интервал, в това число с високи работни заплати. От тях 705 ще работят непосредствено в промишлеността. Още 22,644 и 7,254 ще бъдат добавени към румънския пазар на труда посредством непреки и индуцирани резултати, надлежно посредством снабдители и разноски за чиновниците.

" Тези вложения на собствен ред ще доведат до основаването до 2040 година на почти 42 000 работни места и тяхното поддържане и почти кумулирано влияние от 18,3 милиарда $ върху държавните доходи, както и близо 99 милиарда $ кумулирана национална продукция сред 2020 и 2040 година " написа в отчетът.

Обратно към стопанската система

Енергийният план ще донесе обществени изгоди и за жителите. Сорин Елисей, управител на " Делойт консултинг ", съобщи, че " минимум един милион семейства могат да бъдат свързани към газоразпределителните мрежи през идващите 10 години. В момента има над 3 милиона семейства, които не са свързани към газови мрежи. "

Страната ще употребява и по-голямата част от творби газ, замествайки низходящото произвеждане на суша. Нивото на ползване в страната се е нараснало, което е повода до 65% от добития газ да остане в страната. Докладът пресмята, че може да се изнасят до 35% от въглеводородите.

Заключението на отчета е: " Инвестициите и развиването на огромните планове в Черно море ще доведат до резистентен стопански напредък с следващи директни, непреки и индуцирани резултати върху работните места, налозите и националната продукция, като по този метод ще способства доста за икономическото богатство на страната, само че и за енергийната сигурност и прехода към нисковъглеродна стопанска система ".

Преводът е оповестен в Бюлетина на Центъра за проучване на Балкански и черноморски район

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР