201 млн. долара ще влязат в касата на Световната футболна

...
201 млн. долара ще влязат в касата на Световната футболна
Коментари Харесай

ФИФА прибира 201 млн. долара след корупционния скандал

201 млн. $ ще влязат в касата на Световната футболна централа (ФИФА) след следствието на огромния корупционен скандал, почнало през 2015 година

Средствата са иззети от сметките на някогашни чиновници на управителния орган на международния футбол. Повече от 50 души бяха подведени под отговорност поради нерегламентирано консумиране на пари. До момента 27 от тях и 4 юридически сдружения са приети за отговорни в най-големия корупционен скандал в този спорт.

Снимка: EPA

От централата оповестиха, че ще употребяват средствата за планове, свързани с футбола, а първата вноска ще е в размер на 37 млн. $.

Корупционната спекулация, раздрусала радикално ФИФА, стартира през 2015 година Редица високопоставени лица в централата бяха уличени в потребление на подкупи, измами и корист със служебно състояние. Този скандал постави и завършек на 17-годишното ръководство на Сеп Блатер. За негов правоприемник беше определен Джани Инфантино през 2016 година

Снимка: Getty Images

" Радвам се да видя, че пари, които бяха нелегално взети от футбола, в този момент се връщат и ще бъдат употребявани за верните цели, както трябваше да бъде. Искам да благодаря на американските управляващи за напъните им в това отношение, за техния бърз и ефикасен метод за привършване на следствието, както и за доверието им като цяло. Истината е, че с помощта на тяхната интервенция през 2015 година успяхме да променим радикално ФИФА от токсична организация тогава до високо скъп и приближен международен състезателен орган ", съобщи актуалният президент на централата.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР