2000 военни участват в официалната церемония на прочутия парижки площад

...
2000 военни участват в официалната церемония на прочутия парижки площад
Коментари Харесай

Авиошоу за 14 юли в Париж

2000 военни вземат участие в формалната гала на фамозния парижки площад „ Конкорд “ точно на 14 юли. Тя ще приключи с авиошоу, макар че честването на националния празник на Франция ще премине в доста по-камерни разновидности поради усложнената конюнктура, обвързвана с Ковид 19. Шествие по " Шан-з-елизе " няма да има, а президентът Еманюел Макрон ще произнесе обръщението си по малкия екран. Той ще отдаде чест на военачалник Дьо Гол под наслов „ Един живот в услуга на Франция “ - по случай 70-годишнината от апела на генерала  за национална опозиция срещу окупацията. Епидемичната конюнктура разрешава и заря, само че приеми няма да има. Затова 14 юли и в България ще премине под знака на солидарността.



Посланикът на Франция у нас, Нейно превъзходителство Флоранс Робин, към този момент посети МБАЛ Харманли, с цел да подари от името на посолството здравно съоръжение /медикализирани легла/, инхалатори, теглилки за бебета, стетоскопи, отоскоп, стойка за инфузия, балон за обдишване на деца. Болницата в Харманли е една от първите,  издигнати в България през 1878 година. На обществените служби към общината ще бъдат предоставени инвалидни колички и проходилки за възрастни и заболели хора. Преди дни Нейно превъзходителство направи подаяние от хранителни артикули за най-нуждаещите се 2000 семейства в няколко града - в област София, Кюстендил, Стара Загора, Бургас и Сливен.

На 16 юли госпожа Флоранс Робин ще посети един от осемте центрове за настаняване от фамилен вид, обединени в комплекса за обществени услуги за деца и младежи на Община Варна, където ще занесе 10 таблета и две многофукционални копирни машини на ЦНСТ-Изгрев в помощ на образованието на живеещите в този център възпитаници.

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР