2000 са първокласниците, които тази година ще прекрачат за първи

...
2000 са първокласниците, които тази година ще прекрачат за първи
Коментари Харесай

2000 първолаци ще прекрачат прага на 87 обновени класни стаи в Бургас

2000 са първокласниците, които тази година ще прекрачат за първи път учебния предел в Бургас.

За съпоставяне предходната година първолаците бяха 1996, а през 2020 година – 1867. С тях общият брой на учениците в община Бургас ще бъде 24 366, като през 2021 година е 24 144, а през 2020 година – 23 992.

Община Бургас и тази година подготви изненада за най-малките възпитаници. В първия образователен ден, с изключение на буквара и учебниците, те ще получат 2000 светлоотразителни жилетки, които да ги защищават на път за учебно заведение и картичка с пожелания за първия образователен ден от кмета Димитър Николов.

„ Това е метод да завишим вниманието на водачите да пазят децата на пътя. Призовавам и родителите да обличат жилетките на децата си всякога, когато ги водят и вземат от учебно заведение “, показа кметът Димитър Николов.

Само след два дни първокласниците в Бургас ще влязат в 87 класни стаи, които през това лято бяха изцяло актуализирани и софтуерно оборудвани при реализацията на четвъртия, финален стадий от общинската стратегия „ Първокласно начало “.

От началото до момента Община Бургас обезпечи модерна просветителна среда в общо 360 класни стаи в над 33 учебни заведения, включваща съвременно обзавеждане и съоръжение, таблети, интерактивни панели и създаване на нов учебен програмен продукт и нови интерактивни способи за работа в клас. Освен това, за последните четири години по програмата 380 учители минаха подготовка за преподаване със особено създаденото образователно наличие и новите методики за образование.

Община Бургас поетапно обновява спортните площадки в учебните дворове. Така в последните няколко години бяха изцяло реконструирани пространствата за спорт в ОУ „ Елин Пелин “, СУ „ Св. св. Кирил и Методий “, АЕГ „ Гео Милев “, ОУ „ Любен Каравелов “, ОУ „ Пейо К. Яворов “, ПГСИ „ Пеньо Пенев “.

Предстои построяването на още 4 нови спортни терена в СУ „ Епископ Константин Преславски “, ОУ „ Антон Страшимиров “, ОУ „ Любен Каравелов “ и НЕГ „ Гьоте “, утвърдени по програмата за създаване и главен ремонт на спортни площадки в държавните и общинските учебни заведения. Освен тях, с чисто нови физкултурни салони до дни ще могат да се „ похвалят “ СУ „ Св. св. Кирил и Методий “ и Професионалната гимназия по механоелектротехника и електроника.

Община Бургас има подготвени планове и за нови учебни корпуси на Математическа и Френска гимназия, на ОУ „ Васил Априлов “ и учебното заведение в кв. „ Сарафово “, за реализирането на които ще продължи да търси поддръжка от страната.

За да бъдат изцяло подготвени учебните заведения за началото на новата образователна година, кметът Димитър Николов разпореди на шефовете на детските и образователните заведения да обезопасят достъпа до тях, като извършат повсеместен оглед на поверените им здания, прилежащите им дворни и спортни пространства, и положението на пътната маркировка и пешеходните пътеки към тях.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР