20 сърби са напуснали Косовските сили за сигурност (КСС) само

...
20 сърби са напуснали Косовските сили за сигурност (КСС) само
Коментари Харесай

Сърбите масово напускат Косовските сили за сигурност под натиск от Белград

20 сърби са напуснали Косовските сили за сигурност (КСС) единствено в четвъртък - няколко дни, откакто други 8 косовски сърби желаеха преустановяване на договорите си с косовските сили за сигурност след нескончаем напън от Белград над тях да не сътрудничат с институция, на която Сърбия гледа като на бъдеща войска на Косово, написа основаното в Прищина албанско електронно издание Gazeta Express.
Според изказванията на телевизионния канал на косовските сърби TV Most, 20 чиновници на КСС са поискали преустановяване на договорите им и са престанали да извършват отговорностите си мигновено. Министерството на КСС и държавното управление в Прищина не са поискали да разясняват въпроса пред медията.
Демобилизацията на сърбите идва единствено дни, откакто 8 други чиновници на КСС бяха демобилизирани след нескончаем напън от Белград, разяснява прищинската медия.
Министър-председателят на страната Рамуш Харадинай свика изключителна среща на Съвета за сигурност на Косово за разискване на въпроса. Той упрекна управляващите в Белград, че упражняват напън над косовските сърби , съобщи Фокус.
Gazeta Express напомня, че управляващите в Прищина приготвят трансформацията на КСС в войска на Косово, което среща опозиция от Белград и политическите представители на косовските сърби. За преобразуването са нужни ремонти в Конституцията, които пък не могат да бъдат признати без гласовете на „ Сръбска листа “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР