20 са регистрираните случаи на заразени с коронавирус в Бургаско.

...
20 са регистрираните случаи на заразени с коронавирус в Бургаско.
Коментари Харесай

Ето колко са заразените с COVID-19 в Бургас и как градът се бори с вируса

20 са записаните случаи на инфектирани с ковид в Бургаско. 7 са в болница, 5 в бургаското инфекциозно поделение, двама се намират в болничното заведение в Айтос. Всички пациенти са в устойчиво положение .
Двата нови случая са на 55-годишен мъж от Бургас, който се е върнал от Австрия и на 61- годишна жена от Несебър, която е била в Турция. Мъжът е настанен в Инфекциозно поделение с пневмония. Жената е със слаби признаци и е под домашна карантина. Първите проби на 3-ма от пациентите в Инфекциозно поделение са негативни. Взета им е втора проба, в случай че и тя е негативна, ще бъдат изписани. Така броят на излекуваните пациенти ще стане 4.
Бедстващите грузинци, които до този миг бяха под карантина в общинска база, излетяха за родината си с полет от летище Бургас в 13.30 часа. Днес стартира цялостна стерилизация въз основата, където бяха настанени.

На въпрос на Actualno.com: Как работи при новите условия Дневен център за работа с деца на улицата, от Общинския спешен щаб дадоха отговор, чe cентърът в този момент работи с по един дежурен, деца сега там не се събират. Служителят, който е на работа, реагира при сигнали.
Нови седем акта са съставили чиновниците на ОД на Министерство на вътрешните работи от през вчерашния ден до този миг. При инспекция на домашния адрес е открито нарушаване на наложителната карантина на едно лице.

Продължава дезинфекцията на църквите. В 13 часа през днешния ден започнаха дейностите в храм „ Свети Николай Чудотворец “ в комплекс „ Меден рудник “. През идващите дни ще бъдат дезинфекцирани общо 30 храма в община Бургас. Ще бъдат поръчани и постелки с дезинфектант, които ще се слагат на входовете на църквите.

Днес заседава и комисията за новият обществен фонд, който беше признат от общински съвет на последното съвещание. Обсъждат се критерии за разпределяне на средства, или на ваучери за хранителни артикули на нуждаещи се. Идеята е процедурата по кандидатстване да бъде оптимално опростена, тъй че да не се чакат дълго нужните помощи. Гласуваната сума за фонда е 300 000 лв. . Община Бургас стартира да доставя храна на всички полицейски чиновници, които дежурят на 14- те КПП- та на територията на общината.  
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 1 април
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР