20 пожара са регистрирани през миналата година на територията на

...
20 пожара са регистрирани през миналата година на територията на
Коментари Харесай

Пожари унищожили 76 дка. гори в Североизточна България през миналата година | Най-много пожари в горите на СИДП за 2021 г. са били в Балчик

20 пожара са регистрирани през предходната година на територията на Североизточното държавно дружество, което ръководи държавните горски територии, оповестяват от там за Moreto.net

Подадени на националния телефон 112 са били 278 сигнала за пожари и похищения в горите
Пожарите са обхванали 76 декара, като при една дребна част /шест декара/ пожара е бил върхов. Огънят е обхванал 35 декара иглолистни гори и 26 декара широколистни. По-голямата част от пожарите са породени от човешка немарливост и запалвания в горските територии или наоколо до тях.

Най-много пожари за 2021г. са регистрирани в Държавно ловно стопанство-Балчик – 5 на брой. По един е имало на територията на ДГС-Смядово, ДГС-Нови пазар, ДЛС-Черни Лом, ДГС-Търговище, ДГС-Провадия, ДЛС-Шерба и два в горите на Държавно горско стопанство - Генерал Тошево.

Горските от предприятието разполагат с 11 профилирани автомобила за гасене на пожари и 130 защитни дрехи. Всички противопожарни табла и депа са актуализирани през годината, а на основни места са сложени 30 нови предупредителни табели. Над 1000 флаери, в които са разказани главните аргументи за пораждане на пожари и дейностите, които би трябвало да се подхващат за погасяването им, са раздадени в обитаемоте места на областите Шумен, Търговище, Варна и Добрич.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР