20 млн. лева струва осветлението на София за настоящата година,

...
20 млн. лева струва осветлението на София за настоящата година,
Коментари Харесай

20 млн. лв. дава София за осветление през тази година


20 млн. лв. коства осветлението на София за актуалната година, разгласи зам.-кметът по превоз в Столичната община Евгени Крусев. През седмицата той ревизира по какъв начин върви подмяната на уличното осветяване по ул. „ Симеоновско шосе” - от сектора на бул. „ Г.М. Димитров” до ул. „ 21 век”. Крусев изясни, че общината влага 8 млн. лв. в замяна и създаване на улично осветяване, заплаща и 5 млн. лева на поддържащите компании, които би трябвало да не позволяват да има неработещо осветяване в града. Зам.-кметът посочи пред БГНЕС, че над 7 млн. лв. е разходът за електричество. „ Около 100 стълба са сменени от началото на годината, които са рискови и наклонени в града.

Сменени са и 1000 осветителни тела с нови LED такива като задачата ни е в границите на тази година да спестим към 290-300 000 мегаватчаса сила. Това значи спестовност към 70 000 лв. годишно, които може да влагаме в построяването на улично осветяване там, където няма такова”, акцентира Крусев. Той посочи, че поправки на осветлението текат на доста места в града, както в квартални градинки, към учебни заведения, по този начин и към поликлиники.

„ В регион „ Люлин” влагаме към 500 000 лв., там се подменя осветлението по „ Джавахарлал Неру “, „ Захарий Стоянов “, „ Луи Пастьор “, съобщи Крусев. Зам.-кметът подчертава също, че това лято ще бъде напълно актуализирано осветлението на надлез „ Надежда “. „ Там чакаме спестовност от 130 000 мегаватчаса поради промяната на телата от такива, които са с натрий, към такива, които са LED. Ще се усъвършенства и осветеността с към 35%. Ще бъдат сменени 27 стълба, които в годините са били развалени в резултат на пътно-транспортни инциденти”, заяви Крусев.

Ремонтът, по думите му, би трябвало да завърши в границите на летния сезон. Зам.-кметът рапортува, че осветлението към този момент е сменено по бул. „ Възкресение “ в кв. „ Красна поляна “, в този момент следва да се обнови и по бул. „ Константин Величков “. Така в правата от бул. „ Сливница “ до бул. „ Възкресение “ осветеността ще бъде усъвършенствана с 40%. Крусев добави още, че към този момент е подготвен и първият перон за споделено придвижване на трамваи и рейсове по бул. „ Константин Величков “. Той разгласи, че към този момент се работи по втория перон, който се намира при парка „ Св. Петър и Павел “, а по-късно ще стартира построяването при ул. „ Цар Симеон “ и сред бул. „ Т. Александров “ и „ Ал. Стамболийски “, където също ще бъде сменено осветлението.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР