20-кратният победител в турнири от Големия шлем Рафаел Надал призна

...
20-кратният победител в турнири от Големия шлем Рафаел Надал призна
Коментари Харесай

Рафаел Надал направи втрещяващо признание

20-кратният победител в шампионати от Големия шлем Рафаел Надал призна пред испанското списание Veja, че към този момент не си спомня по кое време за последно е играл без да усеща никаква болежка. Той показа по какъв начин контузиите са повлияли на играта и тренировките му през годините и описа за своите взаимоотношения с огромните си съперници за най-реномираните титли Роджър Федерер и Новак Джокович.

„ Честно казано, не си припомням в миналото да съм играл, без да изпитвам болежка. През последните години се случва все по-често и би трябвало да се научиш да живееш с това, стига да не ти пречи да играеш “ споделя Рафа.

„ Трябваше да внеса много промени в метода, по който играя и упражнявам. Промених доста от навиците си и упражнявах по-малко, в сравнение с ми се искаше. Освен това усъвършенствах сервиса и позиционирането си на корта. С времето всеки еволюира по един или различен метод “ продължава той.

„ Докато съм здрав и съм в положение да играя, ще давам 100% от себе си и ще се любувам на живота в тура. Това е методът, по който виждам на нещата. В тениса постоянно има какво да се усъвършенства. С годините идват мъдростта и опитът, само че в това време равнището на физическата ти кондиция също се трансформира и по тази причина би трябвало да отделиш повече внимание на интензитета на тренировките и мачовете. Това е нещо, което съм виждал доста пъти в тениса. Най-важното е да успееш да останеш здрав допустимо най-дълго “, добавя първата ракета на Испания.

„ Когато кариерата ми завърши ще имаме премного време да оценим достиженията ми и да установим какво тъкмо място заемам в историята на тениса. Никога не съм очаквал, че ще печеля толкоз доста трофеи, тъй че съм благополучен и признателен за всичко, което съм постигнал. Нямам потребност да влизам в полемиката за това кой е най-великият. Най-важното за мен е да ме запомнят първо като добър човек. Победите, купите и страстите също са доста значими, само че тези неща отминават. Това, което хората ще остане в паметта на хората, е що за човек си бил “, декларира олимпийският първенец от Пекин'2008.

„ Разбирам се отлично с Роджър и Новак. С тях сме противници единствено по време на мачовете посред ни. Битката сред нас е на корта и на никое място другаде “, приключи изявлението си Надал.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР