20 храста от традиционната българска роза Дамасцена, дарени от Община

...
20 храста от традиционната българска роза Дамасцена, дарени от Община
Коментари Харесай

Варна и нидерландският Дордрехт размениха рози и лалета

20 храста от обичайна българска роза Дамасцена, дарени от Община Варна, бяха засадени в Центъра за природа и обучение за околната среда в Дордрехт от кмета на града Ваутер Колф и посланика на България в Нидерландия Константин Димитров, оповестяват от община Варна.

Цифрата на розите е алегорична и е обвързвана с 20 годишнината от подписването на съглашението за партньорство сред Варна и Дордрехт.

Нидерландският град пък изпрати 600 луковици на лалета като подарък за морската столица, които бяха са засадени пред постройката на Община Варна.

Двете общини възнамеряват и други начинания - през юни ще бъдат извършени тематични концерти, част от плана " The Voyager ", проведен от Bachfestival Дордрехт, ММФ " Варненско лято ", Фондация Дордрехт-Варна и други

За шоуто във Варна ще дойде световноизвестният DJ Robert Nickson, който ще миксира български фолклор и електронна музика. Концертът в Дордрехт пък ще сплоти модерна музика с произведения на Йохан Себастиан Бах.

Програмата планува да бъде извършен другарски онлайн шахматен шампионат сред клубове от двата града. Традиционно плувци от Дордрехт се готвят да вземат участие в плувния маратон " Галата - Варна ", а млади спортисти от Варна ще се включват в плувни надпревари на нидерландския град.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР