20-годишният Джъстин Гаегос е първият човек с церебрална парализа в

...
20-годишният Джъстин Гаегос е първият човек с церебрална парализа в
Коментари Харесай

Запознайте се с първия професионален бегач с церебрална парализа

20-годишният Джъстин Гаегос е първият човек с церебрална парализа в света, станал професионален състезател. Той подписа контракт с една от най-големите компании за спортна екипировка, откакто стана и първият спортист с сходно заболяване, финиширал на полумаратона в Орегон. 
" Моето име е Джъстин Гаегус. Аз съм крос кънтри бегач. Бягането за мен е развлечение. Да бъда със съотборниците си, да се изучавам от треньорите си по какъв начин да бъда по-добър в това, което върша. Бягането за мен е повече от занятие, то е целият ми живот. То се трансформира в смисъл. И това ме стимулира да потвърдя, че хората с увреждания могат всичко, което и останалите. Мотивира ме да си кажа – Хей, аз съм бегач и мога да тичам в действителност бързо! ".

Така Джъстин Гаегус, влезнал преди броени дни в историята, разказва себе си и своите триумфи. За него светът чу, откакто с помощта на напъните и духа му, човек с церебрална парализа се подреди паралелно до другите бегачи на финала на Полумаратона в Орегон. Джъстин се ражда със болестта, а детската градина изкарва на количка.              

A post shared by (@zoommagic) on Sep 30, 2018 at 2:45pm PDT
Баща му е разпален по футбола и не се помирява с ситуацията на детето си. Следват поредност от рехабилитации, а на 9 години Джъстин към този момент е вманиачен по бягането. Толкова, че се мести поради обичания си треньор. Тренировките обаче му костват доста - краката му безусловно са осеяни с рани и кръв след всяка от тях. Той би трябвало да измисли и нова техника на придвижване, с цел да може да бяга. След като стартира да следва в университета, той се включва и в локалния тим по тичане. По щастливо стичане на условия там се свързва и с софтуерната лаборатория на огромна компания за спортна екипировка, която стартира да създава обувки особено за него.

След забележителното му показване на полумаратона, от компанията стигат още по-далеч. Преди броени дни те му оферират професионален контракт, с който Джъстин Гаегус стана първият професионален бегач с церебрална парализа в историята на спорта.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР