20-годишната присъда за хладнокръвния детеубиец , който погуби приятелката и

...
20-годишната присъда за хладнокръвния детеубиец , който погуби приятелката и
Коментари Харесай

СДС: 20-годишната присъда Виктория Александров е тревожен знак за състоянието на съдебната ни система

20-годишната присъда за невъзмутимия детеубиец, който погуби приятелката и щерка си, е обезпокоителен знак за положението на правосъдната ни система. Това се показва в позиция на Съюз на демократичните сили във връзка присъдата от 20 години за Викторио Александров, наложена от Софийски градски съд.
„ Независимо какви са смекчаващите виновността условия – в случай че има такива, това ликвидиране е изключително грубо и травматично за обществото ни. Премахването на смъртната присъда през 1998 година, по време на държавното управление на Съюз на демократичните сили, не значи, че би трябвало да се увеличи толерантността към жестоките закононарушения “, обявиха от Съюз на демократичните сили.
 Прокуратурата стачкува присъдата на Викторио Александров, умъртвил приятелката си и щерка си Прокуратурата стачкува присъдата на Викторио Александров, умъртвил приятелката си и щерка си
Софийска градска прокуратура внесе през днешния ден в 11,30 ч. митинг в Софийския апелативен съд против присъда на Софийски градски съд, постановена във връзка с...
„ Без да се намесваме в работата на българския съд, който би трябвало да е самостоятелен, сме озадачени от благосклонността към закононарушението на Александров.
Тази присъда още един път потвърждава, че правосъдната ни система има потребност от промени, само че без вторачване само в прокуратурата. Съдът също би трябвало да бъде на равнището, което всички български жители чакаме от него “, се показва в позицията.
„ Надяваме се присъдата да бъде обжалвана, преразгледана и наложена най-тежката допустима.
Когато някой протяга ръка на дете и не бъде заслужено осъден, това е рана, която остава освен у околните на жертвите, а в душите на всички българи! “, допълниха от партията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР