20 години затвор при строг режим за бившия футболист Марио

...
20 години затвор при строг режим за бившия футболист Марио
Коментари Харесай

Осъдиха на 20 години затвор Марио Метушев

20 години затвор при непоколебим режим за някогашния футболист Марио Метушев, който накълца с 97 удара с нож най-хубавия си другар Красимир Колджиев в Гоце Делчев. Това постанови състав на Окръжен съд-Благоевград, оповестява " Струма ". Метушев, който извърщи убийството точно на Рамазан Байрям през юни 2018 година, ще би трябвало да заплати и 550 000 лв. на фамилията на потърпевшите, чийто ползи брани в съда юрист Албина Анева.

Припомняме, че тогавашният треньор на Места (Хаджидимово) закла авера си, а след това направи опит за самоубийство, само че оцеля. Кървавата драма се разигра след щедро погълнато от двамата другари количество алкохол. Слез запоя в локално заведение, отишли да си допият в дома на Дзъмбо.

На разпита пред Темида майката на жертвата споделила, че Марио се обърнал към нея с думите: " Аз съм дяволът, и тебе ще те разпоря ". Усмихвал й се, а тя изпаднала в още по-голям смут. " Той пристигна у нас, честити ми Байрам, обядвахме, беше спокоен. След това ги оставих да си приказват в кухнята. Когато чух Краси да вика: " Мамо, помощ ", влязох и видях, че Марио е натиснал сина ми с краката на земята. Ръгаше го с нож! Извиках: " Марио, какво правиш " и се пробвах да му взема ножа от ръцете.

Хукнах и не знаех какво върша, сграбчих стол да го ударя. Марио се усмихваше. Така и не разбрах за какво го е направил. Помня, че синът ми си криеше очите с ръката, а Марио го ръгаше в гърдите. Никога не съм очаквала да се случи това ", разказваше пред съда през сълзи почернената майка. Другият й наследник - Росен, също не бил наясно за какво се стигнало до зверството.

Смята се, че футболистът избухнал, тъй като подозирал приятеля си в изменничество. Обвинявал го, че през януари същата година загатнал на полицията, че двамата ще пътуват до Шумен, където трябвало да създадат договорка със 100 кг. тютюн. Колджиев отказал и Метушев потеглил самичък. По пътя бил спрян от патрулка и арестуван. Образували му досъдебно произвеждане, което завършило със съглашение - 5-годишен изпитателен период и възбрана да упражнява специалности или активност, свързани с търговия на акцизни артикули. Дали под въздействието на алкохол този спомен е оживял по този начин и не стана ясно до през днешния ден. Присъдата предстои на обжалване на по-горна инстанция.
 Доживотен затвор грози Марио Метушев, упрекнаха го за ликвидиране с особена свирепост
Доживотен затвор грози Марио Метушев, упрекнаха го за ликвидиране с особена свирепост

Разследването продължава
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР