20 април (петък), е крайният срок за регистрация за седмото

...
20 април (петък), е крайният срок за регистрация за седмото
Коментари Харесай

Последни дни регистрация за седмия Байк и рън за Чепън

20 април (петък), е крайният период за регистрация за седмото издание на едно от най-атрактивните надпревари по планинско тичане и колоездене „ Байк и рън за Чепън “ (28 април, край Драгоман).
До тази дата в това число искащите да премерят сили измежду невероятните гледки в региона на Чепън планина би трябвало да побързат да се записват на този адрес и да заплатят своята такса за присъединяване по банков път, посредством Epay или в магазини „ Стената “.
След 20 април регистрационната система няма да приема повече поръчки и ще регистрира като дейни участници единствено тези, заплатили своята такса в период. Стартовите пакети, включващи спортен номер с чип и електронно премерване, забрадка Buff и енергийно барче, ще се получават на 24, 25 и 26 в офиса на магазини „ Стената “ на адрес ул. „ Ал.Стамболийски “ 20В (вход откъм „ Лавеле “). За задачата офисът ще работи с удължено работно време - до 20 ч.
Над 400 бегачи и колоездачи са записаните досега като се чака интензивна вълна от регистрации през последните дни. На 28 април в Драгоман бегачите ще застанат на старта в 9:30 часа, а колоездачите – в 10:30 часа. Тази година дистанциите остават непроменени - 42 км (маратон) и 21.3 км (полумаратон), само че в колоездачната конкуренция участниците към този момент могат да избират да се състезават в категории Хоби или XCM. Във втория случай състезателите се съревновават с изключение на за класиране в надпреварата, и за точки в годишната сан листа на Българска колоездачна лига.
Запазената марка на „ Байк и рън за Чепън “ – безплатния транспорт до надпреварата и връщане с трен по постоянната линия на БДЖ София-Драгоман и тази година приветства състезателите. Цял вагон ще посрещне участниците и техните колела рано сутринта на 28 април на Централна гара София. Те ще получат своите билети по лист на авансово декларирали предпочитание да употребяват опцията. Записванията за вагона на БДЖ текат на ТОЗИ адрес и затварят дружно с регистрацията за надпреварата на 20 април (петък).
Паралелно тече и записването за детското съревнование по тичане и колоездене от детска занималня Active Kids, което тази година се разделя в три възрастови категории: от 3 до 5 години, от 6 до 8 години и от 9 до 12 година По-малките ще създадат обиколки пред Общината, а за най-големите трасето ще минава през прилежащи на площада улици с отдалеченост не повече от 1 км, от които колите ще бъдат спрени по време на детската конкуренция. Родителите могат да запишат изцяло гратис своите деца за присъединяване тук. На място също ще се записват деца. Атрактивни награди ще има за всички дребни участници. След надпреварата мъниците ще могат да се отдадат на занимания във Въжен парк на провокациите с усмихнатите аниматори от Active Kids.
Страхотни награди за първенците при бегачите и колоездачите са обезпечили сътрудниците на „ Байк и рън за Чеоън “ Scott Bulgaria, Sport Depot, Байк център и магазини „ Стената “. Състезателите ще могат а употребяват и сервиз в две точки по трасето от Bike Center - на старта и на половината трасе на отдалеченост 42 км, където участниците на късата отдалеченост се връщат назад към финала.
По време на надпреварата участниците ще могат да разчитат на гратис здравно обслужване по трасето, както и на подкрепителни храна и питиета в три пункта. Жаждата си ще могат да утоляват с минерална вода „ Банкя “, а чиста и вкусна сила ще им обезпечат другите усети на Roo’Bar.
Всяка година на датата на надпреварата „ Байк и рън за Чепън “ се отбелязва и празник на Чепън планина с голям брой празнични интензивности на площада пред Общината. По този мотив старта на „ Байк и рън за Чепън “ тази година ще даде министър Николина Ангелкова, която е един от специфичните посетители на събитието дружно с представители на Регионална инспекция за опазване на околната среда, представители на прилежащите общини и медии.
Една богата стратегия са подготвили от Община Драгоман за всички гости, пристигнали да поддържат своите близки в надпреварата и в същото време да се срещнат с множеството забележителности в района, трансформирали го в атрактивна уикенд дестинация, единствено на 1 час път с кола от столицата.
Настроените за културен туризъм ще могат да се насладят на майсторски фолклорни изяви в осъществяване на локални певчески и танцови сформира, както и изложения на местни занаятчии, гоблени, хартиени изобретения и други Една от изненадите тази година ще са безплатните прожекции в Туристически информативен център Драгоман на страхотни нови филми, представящи естественото и културно-историческо завещание на Драгоман, както и кулинарните обичаи на града и района. Специален мини бус пък ще прави обиколки с гости до една от гордостите на община Драгоман – Неделнишкият манастир „ Св. Атанасий “, който в предишното е бил значим културно-просветен център в района.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР