2 кг контрабандни златни изделия на стойност 144 067 лева

...
2 кг контрабандни златни изделия на стойност 144 067 лева
Коментари Харесай

Контрабандни златни изделия за над 140 000 лева са задържани на ГКПП Капитан Андреево

2 кг контрабандни златни произведения на стойност 144 067 лв. откриха митническите чиновници при инспекции на две транспортни средства.

При единия случай - на 14.10.2022 година, на Министерство на правосъдието Капитан Андреево идва товарен автомобил с непозната регистрация с лидер – турски жител, пътуващ от България за Турция. По метода „ разбор на риска “ транспортното средство е селектирано за щателна митническа инспекция, при която в шофьорската кабина на пода зад пасажерската седалка е открит един пакет, съдържащ две отливки с правоъгълна форма от жълт метал.

При осъществената експертиза се открива, че изделията са златни с общо тегло 1628.30 грама на стойност 110 506 лв.. Контрабандните златни произведения са арестувани.



По случая е формирано досъдебно произвеждане от проверяващ митнически контрольор под надзора на Окръжна прокуратура –Хасково. Турският жител с букви Б.К., на 55 година, е притеглен към наказателна отговорност и по отношение на него е взета мярка за неотклонение парична гаранция и възбрана да напуща страната, с изключение на с позволение на наблюдаващия прокурор.

Седмица по-рано на 07.10.2022 година в лек автомобил, влизащ в страната от Турция, пътуват лидер и неговата спътница - румънски жители. Пред митническите чиновници те декларирали, че не придвижват персонални движимости, артикули и валутни полезности за обявление.

При персонален обзор на дамата в бельото ѝ са открити 372.90 грама златни украшения – пръстени, гривни, медальони, синджири, обеци на стойност 33 561 лв..

За нарушаването е формиран акт по Валутния закон за опит да бъдат пренесени през границата на страната от трета страна недекларирани произведения от благородни метали.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР