2, 910 килограма монети събра кметът на кирковското село Кран

...
2, 910 килограма монети събра кметът на кирковското село Кран
Коментари Харесай

Протестът на кмета! 2,910 кг на монети за винетка по път с огромни ями

2, 910 кг монети събра кметът на кирковското село Кран Мустафа Юсеин, с цел да си купи с тях годишна винетка за автомобила си.

" Повече от месец събирах монетите и всички са с номинал 10 стотинки. Ще взема тези дни, тъй като остарялата, която купих с жълти стотинки, към този момент изтича. Правя го като алегоричен митинг. Държа да платя пътния данък с монети от 10 стотинки, тъй като към този момент 10 години се борим да страната да ремонтира изцяло разрушения републикански път, който ни свързва със света ", разяснява Мустафа Юсеин пред " 24 часа ".



Той и жителите на 8 кметства употребяват 17-километрова права, която е в окаяно положение. Според локалните пътя е значим, тъй като свързва 3 общини - Кирково, Крумовград и Момчилград.

" От няколко години вършат частични поправки - тук-там преасфалтираха, на други - дупките са изкърпени. Тъкмо се зарадваш, че шофираш по добър път и попаднеш на дупки. Над 10 километра от пътя са като след бомбандировка. Ежедневно трошим колите си ", твърди селския кмет.

" Тъкмо човек да натисне газта и след 200-300 метра скача в дупка ", възмущава се разочарованият кмет.

" Години наред, самообладание, самообладание, от Живково време не е юридически ремонт ", споделя различен от кметовете в региона.

От Областното пътно ръководство в Кърджали изясняват, че въпросният път е включен в 4-годишната стратегия за поправки, а в това време след всяка зима ще продължат със закърпването на дупките.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР