2,4 млн. лева по бюджета на Столична община отпусна днес

...
2,4 млн. лева по бюджета на Столична община отпусна днес
Коментари Харесай

Над 3,5 млн. лв. от правителството за детски градини, училища и пътища до манастири

2,4 млн. лв. по бюджета на Столична община отпусна през днешния ден държавното управление на своето постоянно съвещание. Средствата са предопределени за главен и настоящ ремонт на две пътни прави, водещи до два от най-големите и красиви манастири към София, оповестиха от държавната пресслужба.

От тази сума 1,8 млн. лв. се отпускат за пътя до Клисурски манастир „ Света Петка “, а 600 000 лв. са за пътя до Дивотинския манастир „ Света Троица “. И двата са в региона на град Банкя.

„ Ние единствени в света не затворихме църквите и манастирите от предишния Великден до момента и Бог ни оказва помощ. Без Господ нищо не може да се направи “, съобщи министър председателят Борисов.

Правителството отпусна 1 276 986 лева за създаване на три нови детски градини и за реорганизация на две гимназии в страната в Бургас, Гърмен, Гоце Делчев и други

По тригодишната стратегия на Министерството на образованието и науката са утвърдени общо 89 плана за създаване на нови детски ясли и градини, и за надграждане на съществуващи обекти.

Предвидено е 41 учебни заведения и 6 професионални гимназии да получат средства за реорганизация, надстрояване и създаване на нови здания и образователни корпуси.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР