В България между 2 и 3 процента от хората се

...
В България между 2 и 3 процента от хората се
Коментари Харесай

2-3% от българите се имунизират срещу грип

В България сред 2 и 3 % от хората се ваксинират против грип, пробвайки се да преценим какъв ще е ползата към тази ваксина сме нараснали броя на безплатните ваксини за пенсионери тройно и четворно. Това изясни пред бТВ основният здравен контрольор Ангел Кунчев.

Лични лекари се оплакаха, че липсват насоки на кого да приложат имунизацията и че няма задоволително количество ваксини.

„ Ваксинацията се прави при персоналния доктор, който познава най-добре положението на пациентите си. Имаме подготвеност, в случай че ползата е огромен. Другият вид е страната да закупи огромно количество ваксини и по-късно да ги изхвърлим ”, изясни той.

По думите му точно последното е станало в Македония, където ¾ от закупеното по-късно е останало неизползвано и бракувано.

„ Цената на имунизацията е 10 лева, не мисля, че икономическият симптом е ограничавал нейната приложимост ”, означи специалистът.

 

fakti.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР