1955 са общо потвърдените случаи у нас на коронавирусна инфекция

...
1955 са общо потвърдените случаи у нас на коронавирусна инфекция
Коментари Харесай

Пламна огнище на коронавирус в Сатовча, 1955 станаха установените случаи у нас

1955 са общо доказаните случаи у нас на коронавирусна зараза към днешна дата, заяви на брифинг тази заран секретарят на спешния действен щаб доцент Димо Димов.

За последното денонощие са изследвани 1126 проби, като общо досега в страната са направени 57 231 проби.

От 8 часа сутринта в събота до 8 часа тази заран откритите новозаразени с COVID-19 са 44, от тях в лечебни заведения са 17. Активност е маркирана в 11 области.

Новите случаи се разпределят в Благоевград – 15, в София – 7, в Пазарджик – 5, във Видин и в Кюстендил – по 4, във Враца, Кърджали, Монтана и Сливен – има по един случай.

Многото нови случаи от област Благоевград, сподели доцент Димов, се дължат на открито огнище в община Сатовча. Местното РЗИ е подхванало всички нужни ограничения, открити са контактните лица на първия случай и е наложена карантина.

По отношение на инфектирания медицински личен състав, техният брой се усилва с три нови случаи – инфектирани са доктор и две медицински сестри. Два са случаите в „ Пирогов ” и един от болничното заведение в Пазарджик.

Сред новорегистрираните случаи има и деца – на възраст сред 1 и 18 години. От Благоевград са 4 случаите и един от Ямбол – дете на година и шест месеца от завършено огнище в избран квартал в града.

Излекувани са 444 пациенти.

Починалите лица, при които е открит COVID-19, са общо 90. В УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов “ е умрял 66-годишен мъж. Пациентът е страдал от онкологично заболяване. Доц. Димов посочи, че пациентът е дал два негативни PRC теста. В УМБАЛ „ Александровска “ е умрял мъж на 80 година, който е бил със сърдечни болести.

В лечебни заведения в страната са 389 пациенти, които 56 са в интензивни отделения.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР