1953 Изо Изета Тази странна малка кола е проектирана от италианския

...
1953 Изо Изета
Тази странна малка кола е проектирана от италианския
Коментари Харесай

Странни модели със странни решения 2 - видео

1953 Изо Изета
Тази странна дребна кола е проектирана от италианския производител на хладилници Iso, компания, която взема решение да направи транспортно средство, в което цялата предница е врата – безспорно решение взето назаем от хладилника. Оригиналната Isetta е проектирана като триколесна, което я прави комично нестабилна, тъй че Iso проектира задна ос с стеснен коловоз, което ще спести няколко лири, премахвайки потребността от диференциал. Италианците скоро вземат решение, че хладилниците е най-добре да се оставят в кухните, тъй че Iso лицензира дизайна на няколко автомобилни производители, в това число известната баварска компания. BMW преработи дизайна на Iso, само че резервира същата странна форма и от този момент BMW Isetta се трансформира в един от най-обичаните микроавтомобили в света – както и един от най-странните.



1955 Citroën DS
Богинята /dees-фр./ е най-известна със своя характерен външен тип и самонивелиращо се окачване, само че не всеки осъзнава какъв брой прекомерно комплициран – или може би би трябвало да се каже какъв брой френски – в действителност е DS. Неговото хидропневматично окачване не е просто окачване - хидравличната система с високо налягане също зарежда кормилното ръководство, полуавтоматичната трансмисия, съединителя и спирачките, като всички те са свързани между тях, с цел да подобрят преживяването при шофиране! Няма по какъв начин да не е автентично и впечатляващо! Наистина, до момента в който не се счупи, което прави постоянно, симптом който е по-скоро английски, в сравнение с френски. Опитните водачи на DS знаят, че в случай че кормилното ръководство стане тежко и трансмисията стартира да изостава, е време да се спре, тъй като неизбежно изчезва и спирачката. Citroën употребява странната си хидропневматична система в разнообразни модели чак до 2017 година



1956 Fiat 600 Multipla
Този чудноват микроминиван има за база Fiat 600 (предшественик на класическия 500). С дребния си 0,6-литров, четирицилиндров мотор, инсталиран откъм гърба, 600 имаше багажник начело, до момента в който някой от Fiat не получи просветление - за какво да не се употребява това пространство за пасажерите? Така се появява 600 Multipla разполагаща с места за до шест души и то без проблеми с персоналното им пространство. За да задвижи тази по-тежка версия, Fiat конфигурира същия мотор с 21 конски сили като елементарния 600, с по-ниска предавка като единствената отплата за спомагателното тегло. Времето от 0-100 км/ч е убийствено - Multipla прави това упражнение за... 57 секунди! Fiat несъмнено уцели с колата десетката преди време – моделът се задържа в произвеждане повече от десетилетие.

Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР