1901 недекларирани парфюма с лога на световноизвестни марки задържаха митническите

...
1901 недекларирани парфюма с лога на световноизвестни марки задържаха митническите
Коментари Харесай

1901 контрабандни парфюма задържаха на „Лесово“

1901 недекларирани парфюма с лога на световноизвестни марки задържаха митническите и гранични чиновници на Граничен контролно-пропусквателен пункт Лесово. Контрабандните парфюми са открити при взаимни инспекции на два микробуса с задгранична регистрация, влизащи в страната от Турция, оповестиха от Агенция „Митници“.

Първият микробус е дошъл на Граничен контролно-пропусквателен пункт Лесово на 22.01.2018 година към 9 часа сутринта на трасе „ Входящи леки автомобили“. Шофьорът на микробуса – молдовски жител е декларирал, че не внася нищо за обявление и транспортира единствено персонални движимости. По искане на Гранична полиция е осъществена взаимна инспекция на микробуса от митническите и гранични чиновници. При инспекцията, сред персонални движимости на водача са открити 948 опаковки дамски и мъжки парфюми с лога на световноизвестни марки.

Още 953 недекларирани парфюма с лога на международни марки са конфискувани от различен микробус, ръководен от молдовски жител, при взаимна инспекция. Микробусът е дошъл на Граничен контролно-пропусквателен пункт Лесово от Турция към 12.00 часа, също на 22.01.2018 година Недекларираните парфюми са открити в товарното помещение сред персонални движимости, откакто водачът е декларирал, че не придвижва нищо за обявление.

Иззетите общо 1901 контрабандни парфюма са в опаковки от 75 до 100 ml, с лога на разнообразни световноизвестни марки, сред които D&G, DIOR, BULGARY, CHANEL, GIORGIO ARMANI, HUGO BOSS, LANCOME, VERSACE и други

Срещу двамата водачи – молдовски жители, с адресна регистрация в едно и също обитаемо място, са формирани актове за нарушаване на Закона за митниците. В осъществяване на Регламент (ЕС) № 608/2013 и Закона за марките и географските означения, за случаите ще бъдат сезирани и формалните правопритежатели на съответните търговски марки.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР