190 българи са евакуирани от Киев, информира на брифинг министър-председателят

...
190 българи са евакуирани от Киев, информира на брифинг министър-председателят
Коментари Харесай

Петков: 190 българи са евакуирани от Киев


190 българи са евакуирани от Киев, осведоми на брифинг министър-председателят Кирил Петков.

" Този " зелен кулоар " съумя да се реализира и съм доста признателен на външния министър Теодора Генчовска, както и на хората от " Военно разузнаване ", че успяхме да изпълним тази интервенция. Надяваме се в идващите часове да съумеят да стигнат до границите сполучливо. Това, че са отвън Киев е доста добра вест ", добави министър председателят.

По думите му концепцията, че България би трябвало да е по-ниска от тревата и " наведена глава сабя не сече " не е националният ни интерес.

" Националният интерес е България да има ясна позиция, когато сме сигурни, че някоя страна прави нещо погрешно, тя би трябвало да може да отговори с явен глас. Безпрецедентно е общото ни решение на равнище Европейски Съюз, че единствено дружно можем да имаме чуваемост от Руската федерация. Много съм благополучен, че българското държавно управление не утихна, не се снижи, а декларирахме с ясно позиция това, което сега е несправедливост ", съобщи той.
https://btvnovinite.bg/svetut/bobmardirovki-v-harkov-ima-zaginali.html

" Това, което виждам от двете страни, са бойци на по 18 година, които са в студа, стрелят се един различен и не знаят за какво. Защото един деспот в Москва е взел неверни решения. Вече няколко хиляди души умряха и от двете страни, доста хора се крият по мазетата ", съобщи още министър-председателят.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР