19 са новите доказани случаи на коронавирусна инфекция у нас

...
19 са новите доказани случаи на коронавирусна инфекция у нас
Коментари Харесай

19 нови пациенти с COVID-19 у нас и четири смъртни случая

19 са новите потвърдени случаи на коронавирусна зараза у нас през вчерашния ден при направени 1220 PCR теста. Увеличението е с 0.8% по отношение на предходния ден. Активните случаи у нас сега е 1271.

От новите случаи за лекуване в болница са признати девет пациенти, а 10 са на домашни лекуване.

Най-много нови случаи има в Ямбол - 9, в Пазарджик и Сливен по три, София и Шумен по двама.

Бременна жена на 39 години е измежду новозаразените. В утробата на майката плодът е предпазен и няма заплаха да се болести, разясни Тодор Кантарджиев. Няма заплаха и за майката, по думите му. При самото раждане в сходни случаи се вземат хигиенични ограничения.

Едно ново дете е открито с инфекцията - 14-годишно момиче от Сливен. От Сливен е и новият случай на болест измежду медицинските лица - здравна сестра. Така общият брой случай на болест измежду медици стават 259 или 10% от всички случаи.

В България до този миг са направени над 60 000 PCR теста, а лекар Тодор Кантарджиев разяснява, че никога не би трябвало да се понижават тестванията, защото при този стадий от епидемията е извънредно значимо да се откриват в ранен стадий новите случаи и клъстерите. Трябва да се тества медицинския личен състав, както и хората със признаци в огромните трудови колективи.

33 са излекуваните през вчерашния ден, като процентът на излекуваните към този момент е 44.

Четири са смъртните случаи през вчерашния ден у нас. 78.годишен мъж е умрял в Пета градска болница в София, като за него няма данни за съпътстващи болести. Починал е и 78-годишен мъж в Сливен, който е бил с исхемична болест на сърцето и диабет. 62-годишен мъж в Стара Загора също е умрял, като той е бил с диагноза аденом на простата, само че не това е причина на гибелта му. Починала е и 66-годишна жена в болничното заведение в Пловдив, която е страдала от диабет.

За Кантарджиев е наслаждение, че съвсем няма нови случаи в старческите домове и измежду медиците. Нито аз нито щаба се забавляваме с епидемията, сподели той във връзка изказванията на някои медици, че се забавлявали с епидемията.

За него положителните резултати у нас са поради съответните ограничения, които са подхванати у нас за превъзмогване на пандемията.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР