19-годишният Андрей Анастасов от пловдивското село Христо Даново е победителят

...
19-годишният Андрей Анастасов от пловдивското село Христо Даново е победителят
Коментари Харесай

19-годишен е най-добрият млад шофьор на България за 2018 година

19-годишният Андрей Анастасов от пловдивското село Христо Даново е спечелилият в надпреварата Най-добър млад водач на България. Финалът на надпреварата се организира този уикенд на пистата в с. Калояново, Пловдив, където 30-те финалисти минаха през редица на практика проби, измежду които промяна на спукана гума, оказване на първа помощ на потърпевш и преодоляване на автомобила при липса на сцепление с пътната настилка.

“Благодаря на Съюза на българските автомобилисти и на всички, които помогнаха за тази акция - единствената, която предизвиква младите водачи да бъдат по-добри на пътя ”, съобщи Андрей при награждаването.

Като част от стадиите на надпреварата Андрей сподели на журито забележителни знания както за разпоредбите за придвижване по пътищата, по този начин и за техническото състояните на автомобила. За да получи огромната премия - 1 година гратис прилагане на чисто нов автомобил, младият водач мина и през 2 изпита на шофьорските си умения. Първият включваше заобикаляне на трудности и паркиране, а вторият - ръководство на автомобил при симулирани тежки атмосферни условия.

Вторият в класирането - Георги Ванков завоюва комплект премиум гуми на стойност 1600 лв., а третият, Димитър Кърчев - гратис гориво, задоволително за цяла година.

Всички 30 финалисти бяха оповестени за Посланици за пътна сигурност на СБА, като в границите на годината дружно с тях ще бъдат извършени редица спомагателни събития, свързани с сигурността на пътищата.

Кампанията “Най-добър млад водач на България ” се организира за първи път през тази година. В първия кръг - онлайн тест се включиха над 3500 водачи на възраст сред 18 и 26 години. 30-те най-хубави от тях, които нямат нарушавания на пътя, бяха поканени да се включат във финалния стадий.

Целта на акцията е да разпространява тематиката за пътната сигурност измежду младите водачи, защото те са измежду най-застрашените от войната по пътищата. По данни на Пътна полиция във всяко трето ПТП в България взе участие водач с до 2 години стаж.

Именно по тази причина уредниците от СБА стартираха акция за пътна сигурност измежду младите водачи, с която да поощрят тези млади водачи, които познават и съблюдават разпоредбите за придвижване по пътищата.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР