19-годишната Калина Николаева е подобрила над 40 национални рекорда в

...
19-годишната Калина Николаева е подобрила над 40 национални рекорда в
Коментари Харесай

19-годишно момиче от Пловдив подобри над 40 национални рекорда в плуването

19-годишната Калина Николаева е подобрила над 40 национални върха в плуването и е спечелила повече от 300 медала. Тя е ученичка последна година в Спортното учебно заведение " Васил Левски " в Пловдив.

" Първоначално започнах единствено за здраве. Майка ми и татко ми желаеха да спортувам някакъв спорт. На 6 години започнах при моята първа треньорка Ваня Кръчмарова и на 9 години тя видя капацитет в мен и ме записа на първото ми съревнование. Плувах единствено на 200 м свободен жанр с 1 година по- огромни от мен. Станах 4-та, само че самата тръпка от надпреварата ми хареса, по тази причина взех решение да продължа професионално с този спорт ", споделя Калина и продължава:

" Занапред желая да не преставам да представям България на Европейски и Световни шампионати, и някой ден да стигна до Олимпийски игри. Също по този начин, една от фантазиите ми е подобря националния връх за дами на 400 метра съчетано плуване, тъй като това е най-старият връх в плуването. На 43 години е. Рекордът е на Соня Дангалакова от 1980 година. Никой не го е подобрил и се надявам аз да съм тази, която да го усъвършенства ".

Вижте повече във видеото

Репортер: Мария Павлова


Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР