19-годишен тийнейджър от Индонезия оцеля по чудо цели 49 дни

...
19-годишен тийнейджър от Индонезия оцеля по чудо цели 49 дни
Коментари Харесай

Момче оцеля по чудо 49 дни на рибарски сал в морето

19-годишен младеж от Индонезия оцеля по знамение цели 49 дни на риболовен сал в морето, като не е разполагал с животоподдръжащи хранителни запаси - имал е единствено един облекла на гърба си, радио, напълно малко храна и Библията, предават интернационалните медии. 

Момчето е от Индонезия и е било избавено след след седем седмици на вода. То попада в морето откакто въжетата, закотвящи рибарския сал, на който работел, се скъсали и се понесъл с него в океана. След 49 дни Алди Новел Адиланг бил открит край Гуам от панамски транспортен съд, на към 2500 км от първичното му местонахождение, предава Агенция Франс Прес, представена от Българска телеграфна агенция. 

Това е станало на 31 август и 19-годишният юноша към този момент се е върнал в Индонезия.

Алди работел от 16-годишен на риболовен сал с барака, закотвен на към 125 км от брега на Северен Сулавеси. Задължението му било да поддържа запалена лампата, която притегля рибата. От платформата не се виждал брегът. Той живеел на нея, като един път седмично му доставяли храна и вода.

Когато салът се откъснал на 14 юли, Алди имал храна за една седмица. Той е ядял риба. Пиел е морска вода, която е филтрирал през облеклата си. Без мотор, той се понесъл хиляди благи от Индонезия към крайбрежията на Гуам. 

Момчето е в положително здравословно положение, макар премеждието.

Индонезийски посланик разяснява пред " Джакарта Пост ", че Алди е бил изплашен и постоянно е плачел в морето, изключително губейки вяра откакто около него са прекосявали огромни кораби, само че не са го виждали, с цел да го спасят. Той е бил подминат от над 10 кораба. Дори мислил за самоубийство - като скочи в морето, само че постоянно си спомнял съвета на родителите си да има вяра в Библията и да я взима със себе си. 

 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР