19.03Наздраве за Шейн Макгоун. Групата Тhe Pogues съчетава традиционната ирландска

...
Коментари Харесай

Календар

19.03
Наздраве за Шейн Макгоун. Групата Тhe Pogues съчетава обичайна ирландска музика с присъщата сила на пънк рока, а Шейн Макгоун е нейният абсурден вокалист. С помощта на непоказвани до момента архивни фрагменти и анимация от именития илюстратор Ралф Стедмън режисьорът Джулиън Темпъл основава филм, в центъра на която е паметният фронтмен по време на честването на 60-ия му рожден ден. Тостовете са от артисти, кино звезди и рок хулигани, а измежду гостите са Джони Деп, Джери Адамс, Ник Кейв и други Филмът е част от програмата на СФФ. Кино " Влайкова ", 20:00 ч., билети на място и от платформата на URBO.
19.03
Необикновено по-близо. Пърформанс на Милена Станойевич, в който хората идват като аудитория, а стават участници и съавтори. Режисьорката и актриса предизвика феновете да създадат крачка напред един към различен и да вземат участие в тази игра - среща, преодоляваща невидимата отдалеченост за същинско интерактивно прекарване. Сцена " Дерида ", 20:00 ч. Билети от EPAY GO.
20.03
Градски тур " Пловдив по арменски ". Тематичен тур, по време на който ще разберете повече за историята на арменската диаспора в Пловдив и за какво Яворов възпява арменците в едноименното си стихотворение. Започва се с разходка от арменската църква " Сурп Кеворк " в Стария Пловдив до къща " Хиндлиян " на богатия арменски търговец и донор Степан Хиндлиян. Следва диалог с арменец златар за занаята му, дегустиране на отлежали арменски коняци, а за обяд - консумация на арменски ястия като съхторац, хавгите долма, хайдари, баба гануш и съмпуг. Цена: 48 лева Повече информация на.
20.03
Камерен концерт I Квартет тромбони. Музикантът Вили Стоянов е учител в НМА " Панчо Владигеров ", където осъзнава, че новите генерации познават прекомерно незадълбочено огромна част от българските композитори, в частност творчеството на дядо му. Това го предизвика да сътвори цикъл от 20 миниатюри за квартет тромбони по музика на Йосиф Цанков. Ще ги чуете в бутиковия концерт в осъществяване на Велислав Стоянов, Иван Мелин, Кирил Михайлов, Димитър Стоев. Галерия " Синтезис ", 19:00 ч. Билети от платформата на URBO.
21.03
Spring360. Първият градски ултрамаратон и първото съревнование по тичане за закрепено време, в което участниците се състезават кой ще избяга най-дълго разстояние в границите на закрепен интервал по трасе с обиколка 648.2 м. Освен че може да бягате сами, са вероятни и тимове по двама или трима с друго времетраене. Южен парк. Повече информация на
21.03
Туве Янсон.Филм за художничката Туве Янсон и нейния пъстър с персонални проблеми, страсти и креативен инициативи живот. Мястото е Хелзинки, годината - 1945, войната е свършила, а с края й за Туве идват свободата, нетрадиционният метод на живот и запознанството й с театралната режисьорка Вивика Бандлер... И макар че концентрира напъните си върху живописта, един непряк план - меланхолични и страшни приказки, които споделя на децата в бомбоубежищата, заживява личен живот. Филмът е част от програмата на СФФ. Кино " Влайкова ", 18:00 ч. Билети от платформата на URBO.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР