188 са учредителите в Инициативния комитет, който издига официално кандидатурата

...
188 са учредителите в Инициативния комитет, който издига официално кандидатурата
Коментари Харесай

Радев: Изборът ще е по-труден заради размиване на мажоритарния елемент

188 са учредителите в Инициативния комитет, който издига публично кандидатурата на президента Румен Радев и вицепрезидента Илиана Йотова още веднъж за поста за изборите на 14 ноември.

Събитието е в зала 6 на НДК, закъсня с час, защото всички учредители трябваше да попълнят заявления. Сред тях са депутати на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова - Кристиан Вигенин, Весела Лечева, ген. Михо Михов от АБВ, Филип Станев и Станислав Балабанов от Има Такъв Народ, Никола Вапцаров от ИБГНИ и комитета на Мая Манолова, артисти и спортисти.

За ръководител на Инициативния комитет бе определен Павел Попандов, журналистката Анна Заркова, диригентът Йордан Камджалов, Цветеслава Гълъбова, шеф на болница Иван Рилски са негови съпредседатели.

Илиана Йотова сподели в своето слово, че за обществото се приказва като за разпокъсано общество, а всички българи желаят да се върне вярата. Уморената от клишета и осиротяла от корист дума " народ " би трябвало да има ново измерение, уточни вицепрезидентът. Ние сме жители, а не жители, а българите от близо и надалеч желаят да се припознават в ръководството и да вземат участие в делата на страната - този късмет би трябвало да им се даде, добави Йотова. Тя се спря на митингите от площадите и уточни, че " децата от тях към този момент са огромни и имат своите фантазии ". Единението се заключава в взаимност и правдивост, би трябвало да се помогне в пандемията, а българите да не са обречени хора. Президентската институция ще е зад тях, сподели в речта си Йотова. Нашият път последните години е все в ремонт, не желая единствено асфалт и безвремие, в народопсихологията на българите има доста независимост, само че би трябвало професионализъм, тъй като съперниците не са по-слаби. А единението не е заседание в зала, да не злоупотребяваме с него, прикани тя. Ние сме дружно... да работим за добруването на България, безапелационна е Илиана Йотова. Тя се обърна персонално към Румен Радев, който я предиздвикал да повярва в доблестта, решителността и правила и му благодари за работата в екип. Сигурна е, че дружно са работили за България.
 Представители на Българска социалистическа партия, депутати и съпротива, АБВ, Има Такъв Народ зад двойката Радев-Йотова
Представители на Българска социалистическа партия, депутати и съпротива, АБВ, Има Такъв Народ зад двойката Радев-Йотова

Инициативен комитет издига Радев и Йотова за втори мандат

В умозаключение думата взе президентът Румен Радев, той първо връчи букет с цветя на легендата в българската музика Диляна Кузманова, за която схванал от попълнените заявления.

" Енергията на този Инициативен комитет надвиши упованията ми, благодаря за топлите и мощни думи, одобрявам поддръжката като оценка за свършеното в първия мандат като поддръжка за позициите и посоката. На фона на невиждан срив на доверие, на обща рецесия на законността, президентската институция се утвърди като дирек на непоклатимост в страната, тъй като в най-тежките времена ние с вицепрезидента Йотова не се отклонихме от задачата да бъдем коректив и последната религия против беззаконието, да задаваме дневен ред по значими въпроси дела, да отстояваме националния интерес, тъй като имаме вяра, че президентската институция символизира единството на нацията... само че не като машинален общ брой на лъжци, а обединени от демократични полезности, към гражданската воля да се търсят безследни съдбовно значими общи полезности. Последните години трансформираха публичната атмосфера, антимафиотския консенсус на площада, тъй като няма естествен човек, който да одобри корупцията и беззаконието. Обществото е зряло за промени и е въпрос на време да изкристализират в законите и метода на техните промени ", уточни Радев.

Бяхме с вас и не ви предадохме в вярата за свободна, обективна и солидарна България. Надеждата съобщи себе си със непринудено избухналите митинги. Пътят няма да е елементарен, развихрилата се корупция, въздействие посредством боязън и операции, години неистини и измама, ние знаем, че с обща воля ще реализираме решение, тъй като единството и волята на хората са гарантът, че тези промени са длъжни и ще се случат, безапелационен бе той.

Радев съобщи отговорност да продължава по този начин - с религия за хората. Това за нас е съзнателен дълг, излязохме с обръщение за нова България и декларирахме желание за кандидатура за втори мандат, да се следва пътят подсилване на държавността, уточни той.

Кандидатите са за почтени избори и лъчение на нов вид ръководство, господство на правото, секване на обири и корист с власт, независимост на медиите, вложения в хората, единствено по този начин ще се победят безправието и страната ще заеме почтено място в европейското семейство, като страна с принос към културата, историята и стопанска система. " Тези старания изискват храброст, свързват се с идеята за независимост. Няма да оставим българите да се свиват от боязън, по тази причина подкрепихме уверено площадите на недоволството, имаме вяра, че страхът разяжда душите и здравето и устоите. Изборите на 14 ноември ще са същинско тестване поради сливането на двете акции и деформиране на мажоритарния темперамент за президентския избор, уточни Румен Радев.

Той благодари на всички партии и обединения, които декларирали поддръжка и дефинира, че споделят общи дела, които редовно са подкрепяни и са подготвени да работят дружно за общите цели. Предстои избор на бъдеще и полезност, ще се разчита на воля, мъдрост, религия и сила. В умозаключение Румен Радев показа кредото му през последните 5 години - " да бъде с народа си ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР