186 хиляди лева е платил 35-годишен бургазлия на свой познат

...
186 хиляди лева е платил 35-годишен бургазлия на свой познат
Коментари Харесай

23-годишен отмъква 186 000 лева от приятел за полицейски „чадър“

186 хиляди лв. е платил 35-годишен бургазлия на собствен прочут за такса „ успокоение “ от столични служители на реда.

С тази скица 23-годишен мъж от Бургас е изнудвал жертвата си в продължение на година, преди да бъде оголен и задържан.

Това оповестиха шефът на полицията в Бургас, старши комисар Калоян Калоянов и ръководителят на Районна прокуратура - Мария Маркова.

Всичко стартира с другарски заем, който измамникът взема от жертвата си сякаш за бизнес. Вместо да върне парите обаче 23-годишният дебитор измисля история – дал е парите за дрога, полицията е схванала и търси за арест и двамата. Обяснил, че двамата били следени и подслушвани дълго време. А с цел да не се стигне до ареста, трябвада се заплаща на високопоставени полицейски чиновници от София.

С тази скица малко по-късно той стартира да желае от жертвата си още пари, с които да обезпечи полицейски „ чадър “.

Жертвата продължава да заплаща на измамника „ такса успокоение “ досега, в който 23-годишният мъж не изискал още 50 хиляди лв.. Изправен пред невъзможност заемодателят решил да признае на околните си. Обмислял и опит за самоубийство, защото не можел да заплаща повече. С тяхна помощ излъганият алармира в полицията и рекетьорът е оголен.

Оказало се, че 23-годишният създател на схемата е комарджия и е изхарчил парите за хазарт. Повдигнато му е обвиняване за изнудване в изключително огромни размери.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР