185 нарушения са установили инспекторите на Държавната агенция за метрологичен

...
185 нарушения са установили инспекторите на Държавната агенция за метрологичен
Коментари Харесай

185 нарушения в Кюстендилско са установили от ДАМТН

185 нарушавания са открили инспекторите на Държавната организация за метрологичен и механически контрол (ДАМТН) на територията на кюстендилска област, оповестиха от организацията.

В тази численост влизат всички неизправности при инспекциите на водните уреди. Много от язовирите са с повече от едно нарушаване. Значителна част от тях са наставления по документите, прецизираха от организацията.

От Държавната организация за метрологичен и механически контрол (ДАМТН) не престават срещите с регионалните шефове, на чиито територии има голям брой язовири. Целта е да се повишение на вниманието към проблематичните водоеми и да се усили предварителната защита и недопускане на произшествия, провокирани от неправилното им стопанисване.

В срещата в Кюстендил - първата за 2018 година, участваха ръководителят на ДАМТН Петър Горновски, неговият заместител ген. Кирил Войнов, регионалният шеф Виктор Янев и кметът на общината Петър Паунов.

По време на срещата бяха дискутирани предложенията на ДАМТН за промени в нормативната уредба. Обсъдено е и въвеждането на категоризация на язовирите според от размера и височината на стената. По този метод ще се освободи административен потенциал за доста по-засилен надзор на по-проблемните и тези със съществени размери. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР