181 сгради са силно повредени от земетресението с магнитуд 5,9,

...
181 сгради са силно повредени от земетресението с магнитуд 5,9,
Коментари Харесай

181 сгради са силно повредени след земетресението в Турция

181 здания са мощно развалени от земетресението с магнитуд 5,9, записано 23 ноември в региона на град Дюздже, Северозападна Турция. Това заяви министърът на околната среда, градоустройството и климатичните промени Мурат Курум на конференция пред публицисти, съобщи Българска телеграфна агенция.
Прочетете още
Той уточни, че екип от над 300 експерти е инспектирал общо 13 185 здания за степента и размера на нанесените вреди.

Повредените с риск за обитаване жилищни здания, които са общо 181, ще бъдат съборени и на тяхно място ще бъдат издигнати нови, надеждни и удобни здания и най-кратък период ще ги предадем на жителите, съобщи министърът.

Междувременно десетки поданици на Гьоляка, където бе епицентърът на земетресението, прекараха поредна нощ в палатки от боязън от нови земетресения.

При земетресението се срутиха двете основни колони на постройката, в която живеем и в действителност към този момент там не може да се влиза. Отправихме молба за помощ. Надеждата ни е колкото може по-скоро жилището ни да бъде възстановeно, както ни дадоха обещание ”, сподели 40-годишният Ерхан Елкит.

Друг 72-годишен мъж Местан Кескин от прилежащото село Саръдере описа, че горният етаж на жилището им изцяло се е срутил.

Засега ни настаниха в общинските жилища. Тежко ни е, тъй като построихме къщата, като късахме от залъка си, само че за една нощ трудът ни отиде напразно, в този момент не знаем какво ще вършим, сподели той.

Джамията в село Саръдере също е измежду съборените здания в земетресението.

Строителни машини и техника не престават да разчистват разрушенията по постройките.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР