18-ият фестивал „Пловдив чете, организиран от издателство „Жанет 45, започва

...
18-ият фестивал „Пловдив чете, организиран от издателство „Жанет 45, започва
Коментари Харесай

„Пловдив чете" започва с книгите на 50 български издателства

18-ият фестивал „ Пловдив чете ", проведен от издателство „ Жанет 45 ", стартира от през днешния ден до 4 октомври. В него ще бъдат осъществени срещи с писатели, преводачи, художници, четения, полемики, министър председатели на книги, концерти, изложения и работилници.

От през днешния ден на площад " Централен " 50 от водещите български издатели и книгоразпространители показват свои селектирани и най-нови книжни оферти в 17-те шатри на фестивала.

Официалното разкриване ще бъде на 29 септември от 19:30 часа на Античния спектакъл в Пловдив. Ще бъде връчен „ Орфеев венец " за високи достижения в актуалната лирика и оценката „ Златна четка " за най-хубаво художествено оформление на книга. В програмата ще вземат участие Стефан Вълдобрев, „ Обичайните обвинени ", хор „ Детска китка " и отбор „ Делянка ".

В програмата с фестивални събития през днешния ден е срещата с писателя Христо Карастоянов за трилогията му „ Кукувича прежда ", показване на проучването на Младен Влашки „ Рецепцията на Кафка в България 1989г. " и новата книга на проф. Инна Пелева „ През това време ".

В дома на киното ще се открие изложбата „ Вечната муха " на 10 години с принтове от книгата на Георги Господинов и Никола Тороманов.

В библиотека „ Иван Вазов " гостува изложбата „ 170 години рождението на Иван Вазов " на едноименната къща-музей в Сопот.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР