18-годишното момче започнало да зарежда пистолета си в часа, твърдят

...
18-годишното момче започнало да зарежда пистолета си в часа, твърдят
Коментари Харесай

Огромен скандал тресе Френската гимназия Алфонс дьо Ламартин! Кой е виновен, че ученик вади пистолет в час по история?

18-годишното момче почнало да зарежда револвера си в часа, настояват неговите съученици, които излязоха с позиция

Ученик вади револвер в час по история във Френската гимназия " Алфонс дьо Ламартин " в София, а майка му отхвърля да се яви след позвъняване от страна на шефа. Това е новата действителност в българското обучение. Инцидентът е станал в следобедните часове на 26 януари, уведомяват ни посредством няколко изявления в обществените мрежи. Родителите, учениците и учителският колектив търсят отговорен за създалата се обстановка. Директорката Емилия Богданова пък за малко да бъде раздрана от всички страни. В нейна отбрана излизат сътрудниците й от Сдружението на Директорите в Системата на Средното Образование в Република България, само че какво от това... 

Та... До момента е ясно, че към 14,20 часа на 26 януари момчето вади газов револвер по време на час. Двама негови съученици излезли от класната стая и съобщили на директорката за опасността, след което младежът бил изведен.

18-годишното момче почнало да зарежда револвера си в часа, настояват неговите съученици, които също излязоха с позиция - главно ориентирана против директорката и управлението на една от елитните гимназии в столицата, в която за едно място в които се борят стотици претенденти. Дванадесетокласниците настояват, че са изплашени и не се усещат сигурни.

„ Преди възпитаници от гимназията са го виждали да носи в чантата си ножове и боксове. Той нееднократно е проявявал агресивното си държание към другите. Учителите са наясно с проблематичното му държание. Заради тези си прегрешения преди време беше отхвърлен от учебно заведение “, показват в своя позиция възпитаници от 12 клас в 9. ФЕГ " Алфонс дьо Ламартин " и стигат даже по-далеч, обяснявайки, че момчето е с психологични проблеми и е лежало в лечебно заведение. 

Директорът на гимназията Емилия Богданова е безапелационна, че със заместниците й са предприели всички нужни ограничения. Имат подготвеност да слагат и детектор за оръжие на входа, с цел да се избегнат други сходни произшествия.

„ Ученикът, сподели, че е го е носел, тъй като е желал след часовете да отиде на разходка в Горна Баня, в гората, с цел да се упражнява да стреля. Издадох заповед за премахване на ученика, той повече не е влизал в учебно заведение. От през днешния ден с моя заповед той е отхвърлен - това е правото, което ми дава законът ", изясни пред bTV Емилия Богданова, шеф на 9. ФЕГ „ Алфонс дьо Ламартин “.

" Писали сме две писма до Дирекция „ Социално подкрепяне “, не сме получили нито отговор, нито подпомагане. Трудно работим и със фамилията, те не спомагат “, добави тя.

От Столична дирекция на вътрешните работи на собствен ред разясняват, че имат подаден сигнал от директорката, а момчето се е явило в Първо районно, където му е връчен сигнален протокол. Ама по какъв начин сигнален протокол? Ами представете си, недай Боже, това 18-годишно момче да е гледало постоянно новините в Съединени американски щати или пък техните екшън поредици...

И стига ли това, с цел да се реши казусът и кой носи отговорността - пълолетният възпитаник, родителите му, шефът, учителят или цялото ни общество... И съгласно Вас редно ли е 18-годишен юноша, тресящ се от хормони, да има правото законно да има оръжие и да го носи със себе си освен в класната стая, а където и да е под това небе?

Това е позицията на шефа на 9. Френска езикова гимназия  " Алфонс дьо Ламартин ":



Това е мнението, изразено от пострадалите възпитаници: 



Това е мнението на Сдружението на Директорите в Системата на Средното Образование в Република България:



А къде са родителите и къде е ученикът, който е пълновръстен и може да носи отговорност за постъпките си... Тяхната позиция е в бялото поле надолу:
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР