18-годишният шуменец Викторио Ангелов извървява един дълъг път от България

...
18-годишният шуменец Викторио Ангелов извървява един дълъг път от България
Коментари Харесай

Впечатляващата история на Викторио, който прави фурор на X Factor - Финландия

18-годишният шуменец Викторио Ангелов извървява един дълъг път от България до сцената на XFactor Финландия. Как е съумял и какво и трябвало да преодолее, описа персонално той, представен от “Труд”. Преди 6 години Викторио взема решение да се реалокира дружно с по-голямата си сестра във Финландия при майка им, която от 10 години работи там.

Пеенето му е пристрастеност още от дребен, стартира да се занимава с музика на нежната 6-годишна възраст. Майка му сама го завежда на първият му урок по пеене при преподавателката Марияна Ставрева. Викторио признава, че в началото не е знаел къде се намира въобще и какво ще се случи, само че откакто хваща микрофона в ръце всичко се трансформира като на магия.

Преди да стигне до сцената на XFactor Викторио взе участие и в други два певчески формата за деца, като единият от тях е The Voice Kids във Финландия, където е един от тримата финалисти. Почувствал, че в този момент е точният миг да се завърне на огромната сцена и по този начин взема решение да се качи още веднъж на едно от обичаните му места и да се запише на кастинг за предаването, за което вижда реклама по малкия екран.

Резултатът – към този момент знае какво е концерт онлайн. Парчето, с което младият артист избира да се показа на журито, е Good във версията на Майкъл Бубле, тъй като за него това е една доста красива ария и демонстрира добре уменията му като артист. Журито мигновено се влюбва в него и извънредно доста харесва осъществяването му, като музикалните съдии даже споделят, че е кандидат за огромната победа. Викторио споделя, че се е почуствал ужасно от думите им и счита това за огромна чест, само че също и отговорност, тъй като въпреки всичко когато си от предварителните любимци летвата се подвига доста високо и би трябвало всяко последващо осъществяване да е по-добро от предходното.

Въпреки мощния старт, който има Викторио, на първия концерт онлайн се класира на седмо място. Той признава, че е било огромна изненада за всички двама от предварителните любимци да са на елиминации, само че в тези формати всичко е допустимо и това е неизбежно. “Все отново това е игра, всички рано или късно си потеглят. Щастлив съм за всичко, което ми се случи във формата”, безапелационен е Викторио. Той признава, че България му липсва ужасно доста, само че е благополучен, че има опцията да се прибира и още веднъж и още веднъж да я прегръща. Всяко лято се връща в родината си и дружно със своето семейство я обикалят и откриват нови и прелестни за тях места.

Викторио слуша разнообразна музика, само че най-големите му кумири са Васил Найденов, Мария Илиева, Графа. Гордо признава, че е израснал с тяхната музика и тази на други велики артисти и певици от родната му България.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР