18-годишният нападател бе ранен и арестуванМотивите му засега не са

18-годишният нападател бе ранен и арестуванМотивите му засега не са ...

Студент застреля 6-ма в университет в Перм

18-годишният нападател бе ранен и арестуван
Мотивите му засега не са ясни

Шест души бяха убити, а 24-ма ранени при стрелба в държавния университет в руския град Перм, предаде ТАСС, цитирайки данни на здравното министерство и на федералното следствие.

Кървавата баня устрои студент в университета. Той оказал съпротива на силите на реда, бил е ранен, а след това арестуван. Настанен е в болница в тежко състояние, намира се в реанимация и засега не е възможно да бъде разпитан.

Властите са установили самоличността му, но не я разкриха. Според медии нападателят е Тимур Бекмансуров, на 18 години. Бил е въоръжен с ловджийска пушка, за която имал разрешително, и с нож.

Преди да атакува университета студентът оставил съобщение в социалните медии за това, което смята да извърши. Твърдял, че не е екстремист и престъплението му не е терористичен акт. Споделил и че отдавна подготвял атаката и събирал пари, за да си купи пушката. Мотивите му към момента не са ясни.

Студенти, станали свидетели на стрелбата, разказали, че тя продължила към 15 минути. Някои от тях избягали, скачайки през прозорците, а други се скрили на пода зад банките.
Стрелецът бил ранен и обезвреден от служител на пътна полиция, чийто патрул първи се отзовал на сигнала за стрелбата.

„Правоохранителните органи трябва да дадат експертна оценка. По всичко личи, че става дума за някакви отклонения на младежа, който е извършил тези убийства“, коментира вчера говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Източник: trud.bg