18-годишният нападател бе ранен и арестуванМотивите му засега не са

...
18-годишният нападател бе ранен и арестуванМотивите му засега не са
Коментари Харесай

Студент застреля 6-ма в университет в Перм

18-годишният нападател бе ранен и задържан
Мотивите му към този момент не са ясни

Шест души бяха убити, а 24-ма ранени при пукотевица в държавния университет в съветския град Перм, съобщи ТАСС, цитирайки данни на здравното министерство и на федералното разследване.

Кървавата баня устрои студент в университета. Той оказал опозиция на силите на реда, бил е ранен, а по-късно задържан. Настанен е в болница в тежко положение, среща се в реанимация и към този момент не е допустимо да бъде разпитан.

Властите са открили самоличността му, само че не я разкриха. Според медии нападателят е Тимур Бекмансуров, на 18 години. Бил е въоръжен с ловджийска пушка, за която имал позволение, и с нож.

Преди да нападна университета студентът оставил известие в обществените медии за това, което счита да извърши. Твърдял, че не е екстремист и закононарушението му не е терористичен акт. Споделил и че от дълго време подготвял офанзивата и събирал пари, с цел да си купи пушката. Мотивите му все още не са ясни.

Студенти, станали очевидци на стрелбата, разказали, че тя траяла към 15 минути. Някои от тях избягали, скачайки през прозорците, а други се скрили на пода зад банките.
Стрелецът бил ранен и обезвреден от чиновник на пътна полиция, чийто патрул първи се отзовал на сигнала за стрелбата.

„ Правоохранителните органи би трябвало да дадат експертна оценка. По всичко проличава, че става дума за някакви отклонения на младежа, който е направил тези убийства “, разяснява през вчерашния ден представителят на Кремъл Дмитрий Песков.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР