173 треньори се събраха на треньорския семинар в София, който

...
173 треньори се събраха на треньорския семинар в София, който
Коментари Харесай

Баскетболен семинар събра над 170 треньори в София

173 треньори се събраха на треньорския семинар в София, който се състоя този уикенд, оповестиха от Българската федерация по баскетбол. Лекциите се организираха в зала „ Св. Георги ", като тематиките бяха ориентирани към образование и рационализиране на самостоятелни, групови и отборни технико-тактически дейности за баскетболисти на възраст от 13 до 19 години в женско и мъжко направление.

Гост преподавател бе италианецът Адриано Вертемати, а на терена му помагаше някогашната треньорка на националния тим за девойки Тина Димитрова. Вертемати стартира треньорската си кариера доста млад в Монца, след което оказва помощ на Фабио Корбани в Тревизо и печели купата на Италия при юношите. От 2011 до 2020 година е старши-треньор на Тревильо. През 2019 година води националния тим на Италия до 19 години, а по-късно един сезон е отпред на немския Байерн Мюнхен.

През 2021 година се връща в Италия отпред на Варезе, а сега още веднъж е отпред на италианския народен тим, само че за 20-годишни. Сред лекторите бяха няколко млади, само че със сериозен опит български треньори - Теди Буков, Христо Ценов, приключилият неотдавна с отличие треньорската школа на ФИБА FECC - Васил Христов и Людмил Хаджисотиров.

Лекция за критериите на актуалното баскетболно съдийство изнесе и Орлин Николов. Семинарът бе наложителен за всички основни, старши, асистент треньори, и инструктори по баскетбол без значение с какви тимове работят в това число и за тези от НБЛ и ББЛ. Той е със статут Препоръчителен за очакващите регистрация в ММС, след дипломирането си (студентите във ВУЗ със компетентност баскетбол).
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР