170 първокурсници получиха студентските си книжки под светлините на прожекторите

...
170 първокурсници получиха студентските си книжки под светлините на прожекторите
Коментари Харесай

170 ПЪРВОКУРСНИЦИ СЕ ПРИСЪЕДИНИХА КЪМ СЕМЕЙСТВОТО НА НАТФИЗ 

170 първокурсници получиха студентските си книжки под светлините на прожекторите и аплодисментите на своите близки, другари и преподаватели на сцената в Театър НАТФИЗ. Както всяка година, ректорът на Академията проф. доктор Станислав Семерджиев приветства персонално новоприетите създатели, като този път посвети словото си на сакралната осмица. Ето част от него:
 1 (1).jpg
„ Ако се опитаме да приземим осмицата, тя ще се трансформира в знака за безконечност. Безкрайността е това, което най-вероятно няма да опознаем и не можем да назовем. Безкрайността обаче е в нас. Тя е в нашата мисъл. Тя е в нашата душа. Нека да имаме вяра в това, че безкрайността и ние сме едно цяло. Нека да имаме вяра в това, че нашето бъдеще, всеки ден се построява от безкрайността. 

Безкрайността дава опция на всеки да повярва и в себе си. Там няма „ напред “ и „ обратно “, няма „ наляво “ и „ надясно “, няма „ надолу “ и „ нагоре “. Вярвайте, другари, че през днешния ден може да ви наподобява, че вървим надолу, само че в действителност да вървим нагоре. Утре може да ви наподобява, че сме тръгнали обратно, а в действителност да вървим напред. Толкова е релативно всичко в тази безконечност. И толкоз е красиво това, че е  относително… че аз нямам какво друго повече да ви пожелая, с изключение на да се радвате на безкрайността. Бъдете здрави! “
 TEA07817.JPG
На финала, с цел да предизвика единението им с общността на НАТФИЗ, проф. Семерджиев насочи към първокурсниците от двата факултета три въпроса, на които те в един глас дадоха отговор:

–                     Вярваме в себе си!

–                     Вярваме във Вас, нашите учители!

–                     Вярваме в Смисъла, на всичко това, което съществува!

Снимките са на Теодора Димитрова и Дамянка Спасова
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР