170 души от общината ползват към момента безплатната социална услуга

...
170 души от общината ползват към момента безплатната социална услуга
Коментари Харесай

170 души от община Смолян ползват безплатната социална услуга „Топъл обяд”

170 души от общината употребяват все още безплатната обществена услуга „ Топъл обяд”. Това оповестиха от пресцентъра на Община Смолян. В тях са включени и хора в неравностойно състояние. „ Целта ни е да осигурим помощ и поддръжка за най-уязвимите групи от популацията в нашата община. Не сме спирали да поставяме грижи за тези наши съграждани, които са в извънредно затруднено материално състояние и нямат близки хора на които да разчитат. Не можем да ги оставим без храна”, разяснява кметът на Смолян Николай Мелемов.

„ Топъл обяд” започва през 2016 година и ще продължи до 31 декември 2019 година Това стана допустимо откакто Общината бе утвърдена по Проект BG05FMOP001 – 03.002 „ Осигуряване на топъл обяд в община Смолян”, непосредствено даване на Безвъзмездна финансова помощ в границите на Оперативна стратегия за храни и/или главно материално подкрепяне от Фонд за европейско подкрепяне на най-нуждаещи се лица.

В рамките на плана се дава „ Топъл обяд “ на поданици от община Смолян в шест публични трапезарии, намиращи се в трите квартала на града – кв. "Нов център ", кв. "Райково " и кв. "Устово ", както и в селата Момчиловци, Смилян и Търън.
Социалната услуга могат да употребяват хора без приходи, без близки, самотно живеещи лица и фамилии, инвалиди и други По плана се дават и съпътстващи действия, тъй че материалната помощ да върви ръка за ръка с ограниченията за обществено приобщаване, като ориентиране и поддръжка, с цел да се помогне на хората да излязат от бедността.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР