17-годишната Вайлет Браун от Ямайка е новият рекордьор в категорията

...
17-годишната Вайлет Браун от Ямайка е новият рекордьор в категорията
Коментари Харесай

Вижте каква е тайната на дълголетието на новата най-възрастна жена на планетата

17-годишната Вайлет Браун от Ямайка е новият рекордьор в категорията най-възрастен човек на планетата. Тя разкрива, че е дължи дълголетието на една дребна загадка, която няма нищо общо с храненето. След кончината на италианката Ема Морано на 16 април Вайлет стана новият най-възрастен човек на планетата. Тя споделя, че постоянно ѝ задават въпроси за хранителния ѝ режим.

В него обаче няма нищо извънредно, като се изключи че в никакъв случай не е хапвала свинско или пилешко месо, нито пък е пила ром, написа локалният вестник Jamaica Gleaner, представен от sanovnik.bg

Тя е родена на 4 април 1900 година, а на 13-годишна възраст получава кръщелното си удостоверение в локалната черква. Когато е на 107 години роднините ѝ оферират да кандидатства за най-възрастния човек на планетата, само че се оказва, че годинките ѝ не са задоволителни.
Браун е наричана от околните си Леля V. Съпругът ѝ работил във плантация за захарна тръстика, а тя първо е работила като шивачка, след което е сменила специалността си на домашна помощница.

Днешните младежи си живеят елементарно – канализация, таксита и рейсове, които ги откарват, докъдето изискат, всичко е направено за тяхно улеснение. Когато аз бях млада и даже в зрялата си възраст трябваше да работя толкоз старателно, че от време на време, когато се връщам обратно, ми се доплаква поради тежката работа, която трябваше да правя, с цел да изкарвам прехраната на фамилията си, споделя тя.

Всеки ден тя е изминавала по 4 километра с боси крайници, с цел да достави вода на фамилията си. Заедно с това ходела на учебно заведение и се грижела за по-малките си братя и сестри.

Именно упоритата работа е поддържала здравето ѝ съгласно нея и не си е оставяла съвсем никакво време за мързел.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР