17-годишен ученик от Пловдив е сред заловените в акцията Бяло

...
17-годишен ученик от Пловдив е сред заловените в акцията Бяло
Коментари Харесай

17-годишен е сред задържаните в акцията Бяло, продавал екстази на съучениците си

17-годишен възпитаник от Пловдив е измежду хванатите в акцията " Бяло " против наркоразпространението в страната. Това оповестиха на взаимен брифинг от апелативната прокуратура и полицията в града под тепетата.

" В приблизително учебно заведение по време на образователен развой в лице на 17 години са открити 20 таблетки екстази " разкри зам. апелативният прокурор Румен Попов. 

 Снимка: ОДМВР Пловдив

По първични данни ученикът е продавал на съучениците си против сумата от 50 лева Прокурорът изясни, че младежът не е арестуван пред връстниците си в класната стая. Тъй като е малолетен, може и да не бъде наказан, прецизираха още на брифинга.

 Снимка: ОДМВР Пловдив

" Целта на взаимните старания на прокуратирата и Министерство на вътрешните работи да предотвратят разпространяването на опиати в и към учебните заведения дава резултат ", посочи Попов.

В зоната на Апелативната прокуратура, която обгръща шест области - Смолян, Пазарджик, Кърджали, Стара Загора, Хасково и Пловдив по време на акцията са формирани 24 нови досъдебни производства. Извършени са 18 претърсвания и изземвания и са арестувани общо 24 лица. Има иззети над 100 кг метаамфетамини.

Открита е лаборатория в Сопот за произвеждане на марихуана с всички такъми към нея. По този случай е задържано едно лице, само че работата продължава, разяснява Попов.

 Снимка: ОДМВР Пловдив

По думите му практиката демонстрира, че в множеството случаи към този момент не се касае за марихуана, а за синтетична дрога или други типове опиати.

 Снимка: ОДМВР Пловдив

Специализираната полицейска интервенция е по линия на наркоразпространението и ръководство на моторни транспортни средства под въздействието на опиати, сподели Васил Костадинов, шеф на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи, представен от Българска телеграфна агенция.

По думите му сега на терен работят над 500 чиновници на дирекцията в осъществяване на авансово проведени задания. От сутринта в Пловдивска област са формирани 9 производства, огромна част от тях бързи, както за държане, по този начин и за разпространяване на наркотични субстанции. Костадинов уточни, че акцент е работата към образователни заведения и места, където се събират младежи - паркове, площадки, заведения.

Екипи на жандармерията работят на територията на двата огромни ромски квартала в Пловдив - Столипиново и Шекер махала, както и в Карлово, Стамболийски, Раковски и Асеновград.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР