17 души са пострадали при пътен , станал в участъка ...

17 души са пострадали при пътен , станал в участъка

17 ранени при верижна катастрофа на магистрала в Турция

17 души са потърпевши при пътен, станал в сектора на автомагистралата Сапанджа в северозападната турска провинция Сакария, заяви в. „ Сабах “, представен от БГНЕС. В злополуката са взели участие микробуси, леки и товарни коли, които са се движили по сектор от пътя, водещ към столицата Анкара.

На място са изпратени коли за спешна помощ, противопожарни и полицейски екипи. Магистралата беше затворена за движение към Анкара за към час, преди екипите да отстранен отломките, оставени от транспортните средства, взели участие в злополуката, а ранените бяха откарани в околните лечебни заведения.
 Девет деца и мъж починаха при жестока злополука в Алабама Девет деца и мъж починаха при жестока злополука в Алабама
Девет деца и един мъж починаха в жестока верижна злополука на автомагистрала 65 в Бътлър, Алабама. Осем от убитите девойки са на възр...

Турция в миналото беше прочута с големите жертви при пътнотранспортни катастрофи, нещо, за което бяха обвинявани както безразсъдните водачи, по този начин и неприятните пътни изисквания. Пътната инфраструктура се усъвършенства изобилно през финалното десетилетие с изграждането на разграничени платна в двете направления на автомагистрали с повече ленти.

Страната не престава да подхваща стъпки а сигурност на движението. Въпреки това жертвите към момента са чести, въпреки и по-малко. Миналата година 4866 души починаха при над 983 000 пътно-транспортни катастрофи, макар че бройката на пътнотранспортните катастрофи е намалял с над 15% по отношение на 2019 г.

Източник: actualno.com